Aktivitetstips för en lyckad kickoff

Kickoff är populärt bland både stora och små företag. Det skapar teamkänsla och bättre samanhållning. Nedan följer våra fem bästa aktivitetstips för en lyckad kickoff. 

Femkamp 

Klassikern femkamp tycks aldrig gå ur tiden och det är minst sagt både en uppskattad och rolig aktivitet i samband med en kickoff. Flera av Sveriges nöjesfält anordnar femkamper av olika slag för den som vill köpa ett färdigt paket men givetvis kan man lika väl sätta ihop sin egen. Bara fantasin sätter gränserna men om idétorkan är ett faktum så är dragkamp, pilkastning och spiktävling några vanliga grenar som man kan använda sig av. 

Gå en drejkurs 

Att skapa och arbeta med händerna ger en bra effekt för kreativiteten. Att dreja är dessutom väldigt roligt och passar utmärkt som en kickoffaktivitet för ett lite mindre sällskap. Man får en lugn och trevlig stund tillsammans och kan fokusera på helt andra saker samt koppla bort jobbet helt och hållet för ett tag. Kanske kan dom vackra och nyskapade alstren pryda kontoret som en påminnelse om aktiviteten? 

Ge er ut på tur 

Håller ni till på en konferensanläggning med närhet till naturen? I så fall är det ett ypperligt tillfälle att tillsammans gå ut på tur. Det är både avkopplande och inspirerande och kan bjuda på fler saker än man kanske tror. Friskluft och nya miljöer är även det något som kan sätta fart på kreativiteten och dessutom finns utrymme till uppdrag och spännande aktiviteter efter vägen. 

Kanske bygger ni ett vindskydd tillsammans, lagar mat över öppen eld eller ordnar en turnering med luftgevär. Naturen är en fantastisk plats oavsett om man befinner sig i norr eller söder och man behöver inte göra det hela så avancerat. Att gå på tur är en perfekt halvdagsaktivitet för den som vill hinna med föreläsningar eller annat också. 

Laga mat tillsammans 

En matlagningskurs är en annan trevlig och sammansvetsande aktivitet som är både populär och vanlig vid kickoff. Har man ett stort företag som abonnerat en hel restaurang kanske det finns möjlighet att tillsammans med en kock själva laga maten. Vissa restauranger erbjuder detta och kan vara något att kolla upp för den som är intresserad. Det finns även färdiga matlagningskurser att köpa där man också leds av en professionell kock. 

Är man ett mindre sällskap med en mindre budget kan man alltid hålla till hemma hos någon av deltagarna – förslagsvis den med störst kök. Att laga mat ihop och sedan njuta av måltiden tillsammans ger utrymme för både samarbeten och många intressanta samtal. 

Hyr en dansinstruktör

Vårt sista aktivitetstips för en lyckad kickoff är att hyra in en dansinstruktör för en fartfylld dansklass. Dans frigör mängder av endorfiner och ger ett tillfälle för både glädje och motion. Även den som saknar både erfarenhet och taktkänsla kan delta i ett danspass och man väljer själv om man vill dansa enskilt eller i par. 

22 Dec 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.