Blogg

Trygghet med företagsmäklare i Stockholm

25 jan 2022

När är det bäst att sälja ett företag? Hur kan man vara säker på att få ut rätt pris? Det och många fler frågor kan en företagsmäklare hjälpa till med om man vill sälja sitt företag i Stockholm.

Anders hade tagit över sin pappas transportföretag och jobbat med det i många år. För ett år sedan hade han känt att han var klar med den delen av sitt liv och ville göra något nytt. Anders kontaktade en företagsmäklare i Stockholm för att få tips och råd.

Det visade sig vara det bästa han gjort. Några av råden han fick var att ta tid på sig och göra sig mentalt redo. Ett företag, särskilt när det var ett familjeägt, kunde vara känslomässigt svårt att sälja. Ett annat påpekande var att eftersom firman gått lite knackigt sista åren var säljläget inte det bästa.

Företagsmäklare i Stockholm hade rätt

Redan då hade Anders börjat förbereda det han kunde inför försäljningen. Det fanns en del papper som måste ordnas. Kundlistor, bokföring, inventarieförteckningar – listan var lång. Det kändes skönt att inte ha bråttom samtidigt som han jobbade på att förbättra företagets ekonomi.

Så kom den dagen då firman gick med bra vinst och det var dags. Alla papper var klara och mäklaren han talat med från början hade varit med hela tiden. Denne hade koll på allt och det kändes tryggt. En intressent hade dykt upp och nu bestämt sig. Papperen skrivits på. Anders kände en viss sorg, men samtidigt var det som en stor börda lättat från hans axlar. Läs mer om företagsmäklare på den här hemsidan: företagsmäklarestockholm.net

 

 

Enkelt och rätt med redovisningsbyrå i Stockholm

24 jan 2022

Eftersom du har höga krav på dig som företagsledare, och bokföringen måste följa lagen, är det mycket smidigt om du bara lämnar bort räkenskaperna till en redovisningsbyrå i Stockholm.

Rent ut sagt, om du inte är bra på administration och bokföring, är det bekymmerslöst för dig som företagare att överlåta detta jobbet till proffsen på en redovisningsbyrå i Stockholm. Du kommer att bespara dig både irritation och krångel, och resultatet blir rätt räknat varje gång. På köpet får du expertens goda råd och bästa tips för hur du ska lyckas ännu bättre med dina affärer.

Att få firman lönsam

Bokföringslagen och kontoplanen är ryggraden, sedan kan du med utgångspunkt från detta höja din vinst i verksamheten på många sätt. När du har en blomstrande verksamhet är det också lätt att investera klokt och att arbeta effektivt. Du köper in bra varor med mängdrabatt, ser till att få det mesta fraktfritt, och du sparar in på onödiga kostnader. Du slipper betala dyra påminnelseavgifter för du betalar i tid och får ett gott rykte och kreditvärdighet bland dina leverantörer.

Moms, skatt, löner och arbetsgivaravgifter ska också deklareras och betalas i tid, och där kan du få mycket hjälp av en bra redovisningsbyrå i Stockholm. De kan göra betalningarna åt dig, eller så kan de påminna dig när det är dags för olika saker som du inte får glömma. Ett bortglömt datum för momsredovisning kostar en rejäl slant, och det är verkligen pengarna i sjön. Däremot är redovisningsbyrån verkligen värd sitt arvode.

Kolla upp hälsan på en hälsoundersökning i Uppsala

21 dec 2021

Alla i Uppsala borde då och då boka en hälsoundersökning. Det är bara sunt att ligga steget före och upptäcka eventuella brister i god tid. På så sätt ökar du förutsättningarna för en bra hälsa.

Det gäller att ta hand om sin hälsa. Du har trots allt bara ett liv. Om du inte reinkarneras förstås, vilket är övertygelsen att man gör inom vissa religioner och kulturer. Men idag saknas vetenskapliga bevis för att reinkarnation existerar, så du får nog utgå från att du faktiskt bara har ett liv. Då gäller det som sagt att du tar hand om det. Det är inte fel att ha som rutin att göra en hälsoundersökning varje år. Bara för att se så att allt är som det ska. När det kommer till ditt liv och din hälsa är det alltid ett intelligent drag att ligga ett steg före. Skulle någonting vara fel är det alltid bra om det upptäcks tidigt i en hälsoundersökning.

En hälsoundersökning avgör om du kan festa

Även om hälsoundersökningar generellt rekommenderas till äldre personer i riskgrupper bör även unga personer gå och kolla upp hälsan ibland. Inte minst studenterna i Uppsala som festar mycket. En livsstil med mycket alkohol sliter på kroppen. Framför allt din lever. En hälsoundersökning i Uppsala kan vara det som ger besked om du måste lugna dig med allt drickande eller om du kan festa vidare ett tag till. Det allra värsta är väl egentligen att inte veta.

Bokföring i Stockholm är bra

18 dec 2021

Det är ju väldigt skönt att kunna lämna över alla sina papper till någon som har tid att ägna sig åt bokföring i Stockholm, för när det sköts ordentligt så kan man slappna av och ägna sig åt annat.

Bokföring är i och för sig roligt och bokföring är väldigt viktigt men det tar tid. Har man ett företag där det är fullt ös hela tiden så hinner man inte med att sätta sig ner och samla ihop allt som hänt.

Då är det väldigt skönt att kunna lämna över sina kvitton och andra papper till någon som gör bokföring i Stockholm. De älskar ju att göra det. För dem är det en utmaning att se till att alla kvitton och transaktioner registreras i tid och att rätt avdrag görs. De tycker att det är kul.

Det är tur att människor är olika. En del får en kick av ordning och reda medan andra bara vill jobba på och se resultat. Sätter man ihop de olika sätten att göra saker på så blir det perfekt.

När man lämnar sin bokföring i Stockholm kan man få annan hjälp

Bokföring innebär ju att alla skulder och tillgångar registreras hela tiden. Har man koll på det så har man också koll på hur det går för företaget. Ibland är det mycket att göra men lönsamheten finns inte där.

Då ser de som gör bokföringen det direkt och talar om det, så har man chans att förändra sin verksamhet innan det blir försent. Den hjälpen är viktig att få.

Laddstolpe för företag ökar lönsamheten

17 dec 2021

Att investera i elbilar är en långsiktig och miljövänlig satsning men om det är långt till närmaste laddställe så kan det bli problem. Då är det klokt att satsa på en egen laddstolpe för företag

Det uppskattas av alla när ett företag bestämmer sig för att investera i elbilar. Miljön mår bra och bilarna är tysta. Har man långt till ett ställe där man kan ladda bilarna så kan det förstås skapa lite gnissel.

Egentligen behöver det inte bli ett problem. När man tidigare hade diesel eller bensin som drivmedel så var man tvungen att åka till en bensinstation. Det finns det ju ganska många av och när man ändå var där så kunde man köpa morgonkaffe och bulle samtidigt.

Men om man skaffar en laddstolpe för företag så kommer man bort från det problemet. Kaffet finns på jobbet så man slipper den utgiften, och bilen är färdigladdad när man börjar dagen.

En laddstolpe för företag och en kaffemaskin gör alla laddade för dagen

Det är enkelt att installera en laddstolpe för företag och man har igen det omedelbart. På morgonen är man redo att ge sig ut på uppdrag och då är det så synd att tappa farten för att man måste stanna till vid en mack och tanka. Alla bilar står klara för dagen och man kan istället sitta kvar den stunden med sina arbetskamrater och prata om dagens uppgifter. Kontaktar man ett företag som installerar laddstolpar får man råd om hur det bäst skall göras och de hjälper från start till drift.

Skicka chefer på kurs i arbetsrätt

15 dec 2021

Att vara chef innebär så mycket mer än att delegera arbetsuppgifter och ta hand om scheman och annat pappersarbete. En chef behöver ha kunskap om arbetsrätt och den kan man få genom att gå kurs.

Lena hade gått från att arbeta på golvet till att nu ha fått en chefstjänst. Hon var stolt över vad hon åstadkommit på så kort tid. Men efter bara några månader på nya jobbet insåg hon att det fanns kunskapsluckor som behövde fyllas i för att hon skulle klara av att parera bland alla regler och lagar.

Hon hade flera gånger hört de anställda säga att de skulle prata med den fackliga representanten på företaget när det blev oenigheter. Då hon inte gjorde något halvdant hade hon själv snabbt kontaktat densamme och på så vis lärt och löst problemen.

Kurs i arbetsrätt förenklade jobbet

Nu kände hon att det var dags och bad om ett möte hos sin chef. Där lade hon fram önskemålet att hon skulle få gå en kurs i arbetsrätt, något som skulle förhindra att hon trampade i klaveret hela tiden. Hon ville att de som jobbade under henne skulle ha det bra och kunna lita på att hon hade koll.

Hennes förfrågan gick igenom och hon anmäldes till nästa kurs. Där skulle hon få lära sig vad som fick frågas om i en anställningsintervju, hur man betedde sig i en situation där en anställd inte skötte sig på jobbet mm. Äntligen skulle hon få mera koll och förhoppningsvis uppfattas som kompetent av de anställda.

Solceller företag - värt att investera i?

30 nov 2021

Vi lever i en tid där många upplever att vi hålls gisslan i frågan om klimatet. Vi vill göra skillnad, men det handlar samtidigt om politiska beslut som sker ovanför våra huvuden. Många vill bidra och dra sitt strå till stacken för att få en bättre värld genom att minska sina avtryck.

Att investera i solceller är ett av de bästa sätten som gemene man kan bidra till detta - och faktum är att även företag kan göra exakt samma sak. Solceller till företag har redan nu börjar bli populärt och inte mycket tyder på att detta kommer att avta. Det är snarare tvärtom.

Frågar man folk på gatan om vilken investering de helst skulle vilja ta till sin villa så väljer de flesta faktiskt solceller. Vilket säger en hel del om dels det vi ovan gick igenom - gällande miljö och klimat - men även en del om vilken investering det handlar om. Solceller idag är prisvärda. Priserna har droppat med närmare 80% sedan de första solpanelerna presenterades på marknaden - och samtidigt har också effekten blivit bättre.

Fördelar med solceller till företag

Genom solceller kan man som villaägare bli en egenproducent av el och därigenom också spara väldigt mycket pengar på en årlig basis. Det är intressant redan nu, men med stigande elpriser så blir det än mer intressant. Att man dessutom inte sällan producerar ett överskott av el är en annan positiv faktor. Detta då den el som inte används kan säljas vidare. Man kan således tjäna pengar på sina solceller.

Detta är det som tilltalar många av de företag som valt att investera i solceller. Man kan ha flera fastigheter och man kan ha exempelvis en produktion som kräver mycket el - vilket leder till höga kostnader. Dessa kostnader kan man - på samma sätt som för privatpersoner - komma att sänka radikalt genom att investera i solceller och därigenom också börja producera egen el. Samma sak gäller för övrigt för ett eventuellt överskott: det går att sälja vidare.

Rätt planering och installation av solceller till företag

Den här frågan torde egentligen vara av intresse för alla företag som äger sina egna fastigheter. Och, den borde vara lika intressant för BRF:er och fastighetsägare. Solceller är framtiden och framtiden är redan här. Det viktigaste att tänka på handlar om att anlita rätt företag för både planering och för installationen som krävs.

För att solceller ska ge rätt effekt så krävs det exempelvis att placeringen är korrekt. Ett stort tak är naturligtvis också viktigt - men långt ifrån så avgörande som många tror. Har man en stor tomt så kan solceller fungera på ett mer än tillfredsställande sätt.

Solceller kan göra en enorm skillnad även för företag. Man producerar egen el, man tjänar pengar, man gör miljön en tjänst och dessutom skapar man en positiv bild av sig själva utåt. Man går, helt enkelt, i bräschen för en bättre värld.

Företagshälsovård i Kungsbacka att lita på

29 nov 2021

Det bästa sättet att ta hand om sina anställda är att se om deras hälsa. Tecknar man ett vårdavtal med Företagshälsovård i Kungsbacka får man också hjälp med den förebyggande hälsovården.

Det blir alltid mycket trevligare på jobbet när de anställda har bra arbetsförhållanden och känner sig värderade för vad de gör. En satsning på friskvård är alltid uppskattat, men det måste vara någon som håller i det och kommer med idéer.

Har man ett vårdavtal med företagshälsovård i Kungsbacka så kommer friskvården in i arbetslivet på ett naturligt sätt. Genom regelbundna hälsokontroller och generösa öppettider är det ett tillgängligt sätt att ta hand de anställda.

Man får dessutom tillgång till sjukvård, sjukgymnastik och rehabilitering av erfaren personal som ser till de anställdas behov. Det viktigt att inte bollas runt mellan olika personer, och därför får man samma läkare vid varje tillfälle. Det gör besöken trygga och enkla.

Företagsläkare har specialutbildat sig för att hantera hälsa på arbetsplatser

Olika jobb har olika belastningar och stressmoment, så det går inte att ha samma lösning för alla. Har man tunga lyft hela dagarna eller kränger in och ut ur en lastbilshytt så behöver man träna och stärka vissa muskler. Sitter man istället vid ett skrivbord och tittar på en dataskärm blir belastningen helt annorlunda, och båda jobben kan finnas på en arbetsplats.

Man måste därför anpassa efter behov, och väljer man en företagshälsovård i Kungsbacka så gör de en skräddarsydd modell. Det viktiga med friskvård är att den är anpassad till företagets behov.

Kommunikativt ledarskap, vad innebär det?

27 nov 2021

Genom åren har ledarskap varit ett diskussionsämne som aldrig verkar sina. Hur ska en ledare vara för att få bästa resultat. Är svaret kommunikativt ledarskap? I så fall, vad innebär det?

Kent satt på sitt kontor och funderade frustrerat på hur han skulle få försäljningsavdelningen att fungera. Hans chef på avdelningen var otroligt duktig på att sälja, ändå fungerade det inte. Problemet var hans ledarskap. Den gamla sortens chef som förväntade sig att alla skulle dansa efter hans pipa och inte var intresserad av personal som kom med förslag.

Kents dator var på och en kurs i kommunikativt ledarskap visas på skärmen. Kunde det vara svaret? Vad hade han att förlora.

Kurs i kommunikativt ledarskap

Alla cheferna skulle gå en kurs i kommunikativt ledarskap. En heldagskurs där de skulle få lära sig att kommunicera med sina medarbetare. Låta dem komma till tals och verkligen lyssna. Att leda genom att få gruppen att arbeta mot samma mål. Som ett sammansvetsat team.

Alla var entusiastiska utom försäljningschefen som tyckte att det kändes lite tramsig. Men tävlingsinriktad som han var skulle han ge det en chans. Kanske skulle han kunna visa de andra kontoren runt om i landet att hans team var bäst.

Kent hade gärna sett att han velat gå utbildningen för teamets skull men tänkte att anledningen var bättre än alternativet.

Senare samma år satt Kent framför datorn, denna gången med säljsiffrorna på skärmen. Han log. Aldrig hade han trott att kursen i kommunikativt ledarskap skulle leda till det resultat han nu satt och såg på.

En miljövänlig transport i Malmö

27 okt 2021

Söker du efter miljövänlig transport i Malmö har du säkert kommit i kontakt med flera olika företag. Att sätta miljön i fokus är det självklara valet för varje seriöst transportföretag.

Vet du hur mycket energianvändning alla transporter slukar? Ungefär en fjärdedel av Sveriges förbrukning av bland annat fossil energi går åt för att vi ska kunna transportera människor och varor runt omkring i vårt avlånga land. En transport som går från Malmö till Norrbotten har många mil att avverka. Vad vore då mer naturligt än att man har last i båda riktningarna?

När det gäller företag som sysslar med transport i Malmö är det vanligt att man har med en stor aspekt på just miljön. Det gäller både tåg, båt, bil och flyg. Åtskilliga är de timmar alla de administratörer och planerare lägger ner för att du ska få en bättre miljö att leva i. Samtidigt som du ska kunna få en pålitlig och snabb transport av både livsmedel, varor, djur och människor.

Miljövänlig transport är ett viktigt inslag i Malmö

Det är idag många företag i Malmö som lägger sig vinn om att deras transporter ska vara så miljöanpassade som möjligt. En sak som du som privatperson kan göra är att fundera på hur många resor du gör med bil som du faktiskt skulle kunna göra med cykel istället. Visste du att de flesta bilresor som görs är under 5 km? Då skulle du kunna ta cykeln istället, eller hur? Det är bara vanan som ska brytas och en viss planering som ska göras.

Kulturförändring på arbetsplatsen – en svår nöt att knäcka

26 okt 2021

Upplever ni problem på arbetsplatsen? Då kan det vara på plats med en kulturförändring. Ett första steg kan vara att skicka chefen på ledarskapsutbildning. Helst innan problemen börjat.

Att upprätthålla en sund kultur på en arbetsplats kan vara svårare än du tror. Så länge allt rullar på känns det lekande lätt. Så fort det dock börjar knaka i fogarna märker de flesta att det är svårt att sätta stopp för en negativ trend. Problemen kan både sprida sig och växa i ohejdad takt. Det gäller att sätta stopp för utvecklingen i god tid. Precis som med alla problem som ska lösas är första steget att faktiskt få syn på problemet. För en chef med personalansvar gäller det alltså att ha sin arbetsplats under uppsikt. Att vara medveten om vad hen ska hålla utkik efter. Det kan kännas som en överväldigande uppgift, särskilt om arbetsplatsen är stor. Som tur är finns många chefsutbildningar som fokuserar på gruppsykologi, ledarskapskompetenser och just kulturförändring på arbetsplats.

Utbildad chef har större möjlighet till kulturförändring

En kulturförändring behöver komma till stånd så fort som möjligt på en arbetsplats med problem. Direkt när en svårighet i den sociala arbetsmiljön uppdagats bör förändringsarbetet ta form. Som chef är det ett ypperligt tillfälle att visa att du ser din personal, att du bryr dig om deras arbetsmiljö och att du tar deras problem på allvar. Både du och dina anställda kommer känna er tryggare med vetskapen om att du leder dem med en gedigen utbildning i ryggen.

Skaffa en bra skrivare till firman

19 okt 2021

Vi sparar in på utskrifterna till vardags, men ska man göra presentationer är det fint att kunna skriva ut en folder. Intyg, kontrakt och offerter är också viktiga dokument att skriva ut.

Man ska inte skriva ut papper i onödan, och idealet är det papperslösa kontoret. Men vissa situationer förekommer där man behöver en utskrift, och dessutom ska den vara snygg. Alla kontor behöver ha tillgång till en riktigt bra skrivare, men man kan välja om man vill köpa den eller hyra den. På ett kontor dyker arbetsuppgifter upp snabbt, och när en kund behöver något utskrivet ska det göras direkt.

Snygga utskrifter gör ett gott intryck

En skrivare för företag är en nödvändighet, även om man för det mesta inte skriver ut så mycket. Det kan vara ett diplom när ni har hållit utbildning, ett viktigt kontrakt som skrivs på i flera exemplar, eller en meny eller ett schema som ska sättas upp på väggen. Det finns digitala sätt att skriva under ett dokument, och om man inte träffas är det lätt att mejla över det vart som helst. Men träffas man på kontoret och det är ett viktigt avtal, känns det mer genuint att lämna över det i handen.

Vänta inte med att skaffa en skrivare tills det uppstår ett akut läge. Det finns bra leverantörer som kommer och hjälper dig att välja vilken skrivare du behöver. Skriver du ut mycket behöver den vara rejäl och snabb. Hyr du den har du alltid en modern skrivare på företaget.

Digital bokföring är här för att stanna

12 okt 2021

Man sparar papper och man sparar tid med digital bokföring. Information går också snabbt och lätt att skicka vidare till berörda intressenter, banken och Skatteverket, och det är effektivt.

Vem vill tillbaka till tiden med tungrodda rutiner, arkiven överfulla med pärmar och ett ständigt konterande och stämplande av papper? Lagen har också gjort det enklare numera. Man får lov att spara information digitalt och måste inte skriva ut hela huvudboken på hundratals sidor. Det är lätt också att lämna bort bokföringen till en bokföringsbyrå för digital redovisning i Stockholm. Alla skickar filer, så det är ingen trängsel alls, fast det är en storstad.

Molntjänster är bekvämt att använda

Molnet, som egentligen är en extern server, lagrar data så att man inte behöver vara orolig om något händer med ens dator. Det är bara att logga in med sitt lösenord på vilken dator som helst. Man använder bekvämt program som redan finns och har alltid den senaste versionen.

Många äldre företagare som hellre jobbar med bläck och papper måste till sist inse fördelarna med att jobba smidigt och få fram resultat snabbt. Numera scannar man in fakturor och kvitton, så de kan kollas direkt i programmet med bild och allt. Man slipper mycket arkiveringsarbete och extrajobb.

Bara med några knapptryckningar går du in och ser vad bokföringsbyrån har matat in för siffror och du kan enkelt dra ut rapporter för ditt eget företag. Tekniken har gjort arbetet mycket smidigare och man har tagit bort tidsödande moment i ekonomiarbetet.

Med rätt företagsskyltar sätter du ditt företag på kartan

17 sep 2021

Det är viktigt att synas, vilket företag eller verksamhet det än gäller. Skyltar finns i butiker, företag, på mässor, på flygplatser och andra platser. Behöver ni nya företagsskyltar?

Hur ska en riktigt bra skylt se ut? Det finns inget svar som passar alla då rätt skylt för det speciella tillfället kan variera enormt. Skyltar går att variera i oändlighet, de kan vara små, stora, runda, tjocka, röda, blinkande eller något helt annat. En riktigt bra företagsskylt ska vara iögonfallande och spegla företagets varumärke och image. Utsidan på en butik eller företag är det första som kunden ser. Ofta gör kunderna en bedömning av verksamheten redan innan de kliver in genom dörren. Därmed är skylten du har på utsidan väldigt viktig. Det är värt att ta en riktig funderare på vad för slags skylt du vill ha där. Sedan är det företagssskyltar inomhus du behöver och det kan variera efter vilket syfte skyltarna har.

Finns det enklare variant av fasadskyltar?

Det finns en mängd olika varianter av fasadskyltar och vill du ha en enklare variant är en ljuslåda ett bra val. En ljuslåda kan exempelvis vara oval, rund, kvadratisk eller rektangulär, allt efter dina önskemål. Det finns många olika typer av material att välja på. En ljuslåda kan skapas i aluminiumram med LED-dioder. En front placeras på skylten av flexface eller akryl för att ge skylten bästa möjliga sken. Beroende på vilket behov ni har så går det att få både enkel- och dubbelsidig ljuslåda.

Affärsjuridik är ett brett och omväxlande rättsområde

21 feb 2021

Är du nyfiken på affärsjuridik? Vill du veta vad en affärsjurist kan göra för dig? Eller funderar du på vad som krävs för att jobba som affärsjurist? Varsågod, den här texten är till dig!

Bolagsrätt, avtalsrätt, köprätt, entreprenadrätt, fordringsrätt och obligationsrätt. Detta är bara några av de olika områden som ligger under rättsområdet affärsjuridik. Affärsjuridik är nämligen ett brett och omväxlande rättsområde, som bland annat spelar en viktig roll när det kommer till reglering av företagandet i Sverige.

Den som jobbar med affärsjuridik är, som du säkert förstår, utbildad jurist och kallas för affärsjurist. Och för att arbeta med affärsjuridik krävs kunskap om både juridik och ekonomi. Affärsjuristen arbetar ofta förebyggande för att du och ditt företag ska slippa problem i framtiden. Men vad gör egentligen en affärsjurist, lite mer exakt? Låt oss ta en närmare titt!

Vad gör en affärsjurist?

Med hjälp av sina kunskaper i ekonomi och juridik kan en affärsjurist analysera och lösa juridiska problem och bedöma de ekonomiska konsekvenserna av ett juridiskt beslut och de juridiska konsekvenserna av ett ekonomiskt beslut. En affärsjurist fungerar därför ofta som rådgivare under större och mindre affärstransaktioner, som till exempel när ett företag ska köpas eller säljas.

Men en affärsjurist kan även ställa upp som rättegångsombud i kommersiella tvister i domstol. Det finns också affärsjurister som jobbar som konkursförvaltare och rekonstruktörer. Affärsjuristen är som regel en del av en större juridisk byrå, eller egenanställd. Affärsjuristen är med andra inte anställd av företaget som hen ska fungera som rådgivare för. Mer om affärsjuridik hittar du här: https://www.affärsjuridikgöteborg.se

← Äldre inlägg

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.