Anlita magiker till företagseventet

Ska du ha ett företagsevent? Ibland kan man som verksamhetsledare eller VD, arrangera fester för företaget då personalen får uppleva det där lilla extra som gör att de minns eventet på ett särskilt sätt. Många anltiar stå-upp-komiker. Det är nämligen väldigt praktiskt att göra det. En stå-upp-komiker behöver bara en mikrofon och några högtalare så att alla hör vad hon, eller han säger. Mer behövs inte. Sedan kan komikern hålla sin show i flera timmar utan att publiken tröttnar. Många stå-upp-komiker ser också till att använda sig av gästerna i sin show och interagerar med dem. En duktig komiker ser också till att gästerna får nya insikter och tänker till om olika saker.

Anlita magiker kräver inte mycket rekvisita

En annan slags underhållning som heller inte kräver någon scen eller musiker med instrument och liknande som tar stor plats, är magiker. En duktig magiker kan underhålla gästerna, likt stå-upp-komikern, enbart med hjälp av en mikrofon och högtalare så att alla kan se och höra personen som utför olika magiska trick. En duktig magiker kan endast behvöa en kortlek, papper och penna eller mynt för att slå publiken med häpnad. Anlitar man en magiker, får publiken en fest som de sent ska glömma.

Vad kan man lära sig av en magiker?

En magiker får oftast sin publik att se att det inte är alltid som man kan lita på det man själv ser. Är det en duktig magiker, inser publiken att det finns mer än det de själva kan se och ta på, att det finns en annan dimension, och att man kan bli lurad om man enbart går efter de egna sinnena. En magiker är just en person som lurar det som vanliga människor uppfattar. Att inte alltid lita på det man själv kan ta på och vidröra, eller ens med sitt förnuft uppfatta, kanske är något som alla behöver lära sig? Ibland kan verkligheten bli just så där komplex, så att man själv kan lita på det man ser och hör. Ju mer man inser det, kanske man har öppna ögon och öron för fler dimensioner i livet. En magiker är ju någon som kan manipulera det vi själva ser och hör.

Att bli häpen är något bra och lär oss något om livet

Att inte tappa förmågan att bli häpen är något som är bra för ens personliga utveckling. Likt barnen är det bra att kunna bli häpen och förundrad. En person som låter sig bli överraskad, gör att vi är öppna för varandra och en egenskap som kan vara bra att använda även på företaget och i sitt yrkesliv. Det väcker det kreativa tänkandet inom människor och är något som de flesta yrken kan behöva mer av. Här kan du läsa mer.

2 Mar 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.