Bjud personalen på en magisk kväll

Om du leder ett företag, är personalchef eller företagets VD, vet du säkerligen om att man då och då, bjuder sin personal på fest. Det kan vara en kick-off, julfest, vårfest, sommarfest, jubileumsfest, om företaget fyller år och så vidare. Det brukar inte saknas anledning att ställa till med en fest, om man bara vill. Snarare brukar det finnas skäl att inte låta pengarna bara rinna iväg när man ska bjuda på fest. Å ena sidan vill man säkert bjuda så fint som det bara går så att personalen känner sig uppskattad, å andra sidan handlar det om att inte bränna hela årets budget på en enda fest. Därför bör man tänka igenom vilket alternativ som ger mest för pengarna. Här kommer vi med några bra, uppskattade men relativt billiga alternativ.

Bjuda på catering plus trollkarl

Om det är någon som bor storslaget och stort och fint, kan man bjuda hem personalen. Säg att man är ett medelstort företag på 40-50 personer. Har man då en stor villa kan man bjuda hem dem till sig. Då kan man beställa catering så att ingen behöver stå för mat och dryck. Genom att bjuda hem personalen till sig, låter man personalen lära känna sin egen VD, personalchef, eller den som nu bjuder hem dem till sig. Det är ett bra sätt att få personalens tillit och ge dem chansen att lära känna dig som företagsledare bättre. Kostnaderna står förstås företaget för. Ett helt säkert kort är att bjuda in en trollkarl som kommer och underhåller gästerna efter middagen. Läs mer om hur man kan anlita en trollkarl på: https://www.trollkarl.org.

Hålla festen utomhus

Vill man, kan man ha festen utomhus och hoppas på fint väder. Nu är det ju lite hipp som happ med vädret i Sverige. Därför bör man alltid ha en reservplan i fickan ifall det är snöstorm, regnet står som spön i backen eller det är illa på andra sätt. Planerar man en utomhus, eller en fritidsdag ute, bör man be alla ta på sig varma och oömma kläder så att alla står ut med att vistas utomhus en hel dag. Har man då med sig grillar och grillmat, med tillhörande varma drycket (eller svala om det är sommar) då ror man i hamn hela festen som personalen sent ska glömma. Tips på alternativ vid dåligt väder; se till att vara i närheten av en kåta, ett vindskydd, en stuga eller något ställe där man kan värma sig och ta skydd.

Låta alla bidra till festen

Om det är så att det finns många olika nationaliteter i företaget kan man be flera i personalen att fixa mat från deras hemländer. Om man inte har personal som kommer från Peru, Kina, USA eller Kabodja, kan man i stället be dem att laga mat från sitt landskap. Det gör att när de sedan tar med maten från sina landskap eller hemländer, får alla smaka på just deras specialiteter. Det ger många intressant och fina samtal och att personalen lär känna varandra bättre. Även här står företaget för kostnaderna.

2 Apr 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.