Boka in en redovisningskonsult Göteborg

Att få hjälp med företagets redovisning är en riktig befrielse när man har så mycket annat att göra. Du kan anlita en redovisningskonsult för hela eller bara en liten del av bokföringen.

Den löpande bokföringen kan ta tid när man inte är van. Att hålla reda på alla blanketter och datum kan kännas som ett tvång. Det kan vara skönt att både få hjälp med redovisning och med budget- och finansieringsfrågor, deklaration och mycket mer som dyker upp i företaget. Kontakta en redovisningskonsult i Göteborg och boka tid.

Få goda råd på köpet

När du anlitar en redovisningskonsult får du hjälp med mycket mer än själva konteringen i bokföringen. Eftersom du får hjälp av en expert kan du få tips om vilka bidrag du kan få, vilka avdrag du kan få, hur du ska budgetera och hur du kan bokföra saker smartare. Vad bokas som kostnad och vad räknas som en investering? Det är ju bokföringslagen som gäller, och den är utgångspunkten för alla konteringar av verifikat.

Dessutom finns det vinstdelningsregler, och det är en redovisningskonsult insatt i, för sådan information är färskvara, och din konsult går kurser och uppdaterar sina kunskaper hela tiden. För dig som företagare kan det vara skönt att lita på någon som vet vilka regler som gäller just nu. Dessutom har konsulten ofta koll på rättsfall och praxis, så du kan lita på de råd du får.

Personalfrågor inte det lättaste

Har du anställd personal är det mycket med löner och skatter att hålla reda på. Du kan förstås lämna hela din lönehantering till redovisningskonsulten. Man ska rapportera lönesummor till myndigheterna, och det ska betalas skatt och arbetsgivaravgifter på bestämda dagar. Så du får kraftfull hjälp till vardags. Men ibland händer det oväntade saker. Man måste säga upp folk, de anställda blir sjuka och ska rehabiliteras, och vilka regler gäller? Din redovisningskonsult i Göteborg har stor erfarenhet och ett stort kontaktnät, så han kan rådfråga kollegor om ni stöter på ett verkligt stort problem.

Då kan man också nämna anställningsavtal, som ska skrivas när du skaffar ny personal. Det finns viss praxis runt det också, precis som med provanställningar och tjänstledighet. Ibland ska man skriva betyg åt folk som slutar, och du kan få tips av konsulten. Det är mycket som händer i en firma, och du får den bästa tänkbara hjälp med allt inom ekonomiområdet och goda råd på köpet när du anlitar en redovisningskonsult.

18 Oct 2020

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.