Det går att hyra både nya och begagnade truckar

Ibland är bästa alternativet att hyra en truck. När du vänder dig till företag som hyr ut och säljer nya och begagnade truckar finns det mycket att välja på.

Den första trucken konstruerades i USA omkring 1920 och blev omedelbart en succé. När andra världskriget kom ökade behovet av att snabbt kunna lasta av och på tung utrustning. Detta gjorde att tillverkningen ökade och att truckarnas kapacitet och flexibilitet utvecklades. I Sverige startade tillverkningen av truckar 1946.

Idag finns det truckar på de flesta större lager. De används också på byggen, i hamnar och verkstäder. Truckar används till att flytta och lyfta och finns både i el- och dieselutföranden. Även om truckar inte kommer upp i några högre hastigheter är de kraftfulla fordon som det krävs utbildning för att få använda.

Truckar är starka och tysta kraftpaket

Truckar gör inte mycket väsen av sig där de glider fram. Detta gör att den som arbetar med fordonet måste vara mycket försiktig och uppmärksam. En truck har en enorm kapacitet och kan varieras med olika redskap. De vanligare redskap som kan monteras är rullgrip, fatlyft, bal- eller timmergrip och storsäcksspjut.

Har du bara behov av truck under kortare perioder kan det löna sig att hyra en ny eller begagnad truck. När du vänder dig till ett etablerat företag som arbetar med truckar kan du få råd om vilken modell som passar dina behov. Vill du köpa truck finns det också både begagnat och nytt att välja på.

30 Jan 2023

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.