Digital bokföring är här för att stanna

Man sparar papper och man sparar tid med digital bokföring. Information går också snabbt och lätt att skicka vidare till berörda intressenter, banken och Skatteverket, och det är effektivt.

Vem vill tillbaka till tiden med tungrodda rutiner, arkiven överfulla med pärmar och ett ständigt konterande och stämplande av papper? Lagen har också gjort det enklare numera. Man får lov att spara information digitalt och måste inte skriva ut hela huvudboken på hundratals sidor. Det är lätt också att lämna bort bokföringen till en bokföringsbyrå för digital redovisning i Stockholm. Alla skickar filer, så det är ingen trängsel alls, fast det är en storstad.

Molntjänster är bekvämt att använda

Molnet, som egentligen är en extern server, lagrar data så att man inte behöver vara orolig om något händer med ens dator. Det är bara att logga in med sitt lösenord på vilken dator som helst. Man använder bekvämt program som redan finns och har alltid den senaste versionen.

Många äldre företagare som hellre jobbar med bläck och papper måste till sist inse fördelarna med att jobba smidigt och få fram resultat snabbt. Numera scannar man in fakturor och kvitton, så de kan kollas direkt i programmet med bild och allt. Man slipper mycket arkiveringsarbete och extrajobb.

Bara med några knapptryckningar går du in och ser vad bokföringsbyrån har matat in för siffror och du kan enkelt dra ut rapporter för ditt eget företag. Tekniken har gjort arbetet mycket smidigare och man har tagit bort tidsödande moment i ekonomiarbetet.

12 Oct 2021

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.