Distansarbete något för dig?

Vem drömmer inte om ett flexibelt jobb som du kan resa med? Att kunna jobba från båten, sommarstugan eller pojkvännen? Att vara ortsoberoende och kunna jobba online innebär stor frihet.

Har du testat att hålla distansmöten online? De allra flesta företag använder teknikens hjälp idag och håller videomöten och konferenser. Distansmöten kan ske både i grupp eller enskilt över nätet, på storbildsskärm eller via telefon. Flexibiliteten för dig som företagare ökar enormt när du använder dig av onlinemöten. På så vis kan du jobba från sommarstugan eller från olika städer runt hela vår jord. Plötsligt kommer alla så mycket närmre och kunder eller leverantörer kan finnas i samma stad, i samma land eller i andra delar av världen. Oavsett var alla befinner sig så kommer vi närmre genom att använda oss av tekniken. Håller du i distansmöten online?

Konsult och egenföretagare

Som konsult och egenföretagare kan du till exempel utföra enormt mycket mer jobb om även du använder dig av nätet när du behöver ha möten än om allt ska ske på plats. Du kan jobba hemifrån och prata med olika delar av landet under samma dag. Du behöver inte ens förflytta dig. Möjligtvis går du från arbetsrummet till köket och tillbaka, men längre resor än så behöver du inte göra. Dessutom kan du använda dig av distansmöten när du är ute och reser. Om du är på väg till en kund eller ett uppdrag så kan du under resans gång delta i mötet genom att koppla upp online. Se till att äga utrustning som gör dig nöjd med bild och ljud. Du vill såklart att det ska kännas proffsigt.

Rätt utrustning på kontoret

Är ni en arbetsplats där det är vanligt med distansmöten? Då är säkert era konferensrum redan utrustade med högkvalitativ utrustning för ljud och bild. Om inte, kanske ni ska fundera på det? För även om många möten sker på egen dator eller mobil och direkt mellan enstaka personer, så kommer det att komma distansmöten där hela avdelningen eller firman ska vara med och alla behöver synas och höras. Då behöver ni den högkvalitativa utrustningen som är enkel att dra igång och som garanterat fungerar - utan tjafs. Tänk så långt tekniken har kommit idag. Det blir så mycket enklare när allt kan ske via högkvalitativa tv-skärmar istället för en surrig gammal projektor. Dessutom är alla vana vid distansmöten på ett helt annat vis idag.

4 Aug 2020

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.