En skräddarsydd kostym är ett måste

Det hela är ganska enkelt att förklara: ska du investera i en kostym, bör kostymen i fråga vara anpassad efter din längd, din axelbredd, dina armar och din hållning. Det finns få saker som är så irriterande som då en man investerat i en dyr kostym som sedan visar sig sitta illa på hans kropp. Något som faktiskt de flesta kostymer gör. Få killar, män, tjejer eller kvinnor ser ut som modeller och som skyltdockor och då kostymerna tas fram med dessa mått i åtanke så är det också klart att de måste korrigeras och där en skräddare bör få uträtta sitt förvärv innan man bär den. Här är några fördelar med en skräddarsydd kostym: 

  • Den sitter bättre. Din kropp är annorlunda jämfört med andras. Att bära en skräddarsydd kostym gör att den sitter perfekt på just din kropp. Den faller bättre, strukturen kommer fram och den känns mer bekväm. Bär du en kavaj med lite för långa ärmar så kommer detta att påverka din självkänsla. Ditt fokus kommer att ligga på att dölja kavajens svagheter snarare än att fokusera på ditt viktiga: att trivas i kostymen du köpt och låta den framhäva dina starka sidor.

 

  • Det är inte dyrt: En skräddarsydd kostym innebär inte någon högre kostnad egentligen. Du köper en kostym för kanske 5000 kronor och du besöker därefter en skräddare som låter anpassa måtten efter hur du ser ut: räkna med en kostnad mellan 300-1000 kronor, beroende på hur många korrigeringar som bör göras.

Fokusera på att hitta rätt kostym

 

En skräddarsydd kostym är alltså - tveklöst - något du bör ha. Det huvudsakliga fokuset bör istället läggas på att hitta rätt kostym och vi tänkte komma med några tips kring detta. 

 

  • Dina behov. När kommer du att använda din skräddarsydda kostym och under vilka årstider? Ska du använda kostymen under sommaren så kanske ett tunnare material är att föredra. Ska din kostym användas året om - och ofta - så kanske ett mer tåligt material är att lösningen för dig. Identifiera dina behov.

 

  • Less is more. En kostym kommer i massor av modeller och där slag, knäppning, mönster, material och struktur skiljer sig åt. Felet många män gör är att de köper en kostym som “gäller” för tillfället. Men, hur ser det ut om tio år? Troligt är att kostymen i fråga är hopplöst ute och att man således kanske tvingas till ännu en investering. Ska du bara äga en enda skräddarsydd kostym så bör den vara mer tidlös. Tre knappar, trubbiga slag och en färg i svart, grått eller marinblått. Det är definitivt inte tråkigt att spela säkert - du kan alltid addera det lilla extra själv.En scarves, en snyggare slips, en annorlunda skjorta, en hatt och en exklusiv klocka: låt olika accessoarer addera det lilla extra.

 

  • Läs på innan. Då du väl ska köpa din kostym så bör du ha med dig några fotografier som du tycker är snygga. Ta dig tid att ställa frågor och ta dig tid att prova. Det ska inte vara någon stress. Köper du en skräddarsydd kostym som ska användas under en lång, lång tid framöver så bör du se till att du har tid att hitta den modell som verkligen säger någonting om dig som person - och som du själv trivs i. 

Läs mer här om skräddarsydda kostymer: www.skräddarsyddkostym.se.

30 Jan 2018

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.