Ett vägvinnande leende

Frågan om hur ett bra ledarskap ser ut är något som ofta behandlas både ingående och äl. Det är fråga med tusen olika svar och det beror helt på vem du frågar: alla har olika preferenser och olika personligheter. Ett ledarskap kan passa en person väldigt bra och skapa en kreativ process. För en annan person kan samma ledarskap vara kvävande och inte alls fungera.

Sammanfattningsvis så skulle vi säga att ledarskap handlar mycket om att anpassa sig också; det vill säga - att både kunna peka med hela handen, att både kunna klappa såväl som att piska och att vara lyhörd inför den grupp man ansvarar för. Utan att för den sakens skull försvinna som person.

En intressant del som det talas mindre om handlar inte om hur ledarskap ser ut - det handlar om hur en ledare ser ut.

Vem skulle du lyssna på: en ytterst kompetent person som ser väldigt alldaglig ut, som har en diskutabel hygien, gula tänder, slitna kläder och som har en förmåga att tala inåt snarare än utåt. Eller; en person som är oklanderligt klädd, som har ett bländvitt leende, som talar högt, har nära till skratt och som ser allmänt fräsch ut - men som har lite mindre kunskap och kompetens?

Troligt är att du väljer den senare personen och att du hellre lyssnar på honom/henne än på den ledare som ser solkig och smutsig ut. Vi fungerar, på gott och ont, så.

Tandimplantat, friska tänder och tandblekning

Just tänderna och leendet är viktigt att ta fasta på om man vill blir en god ledare och dra till sig uppmärksamhet hos den grupp man ska leda. Tyvärr så är det så att alla inte har samma förutsättningar att få det där bländvita leendet som man ser i reklamen. Tänder, och vita sådana i synnerhet, har mer än någonting annat en genetisk förklaring. I kombination med att vi kanske röker, dricker kaffe och thé så påverkas nyansen på tänderna och drar mer åt det gulare hållet.

Det man snabbt ska tillägga är att friska tänder inte på något sätt avgörs av vilken färg de har. Ett par kritvita tänder kan ha skador, få hål och så vidare och ett par gulare tänder kan vara kärnfriska. Färg och nyans säger ingenting om hälsotillståndet; men visst är det trevligare med vita tänder - det håller förmodligen de flesta med om.

Dessutom - det är inte alla som har sina ordinarie tänder kvar heller. Av olika skäl; det kan handla om ålder, det kan handla om en olycka i ungdomen eller om att man kanske ätit mediciner. Tänder kan lossna och således också försvåra det ledarskap vi ovan talade om.

Vi tänkte peka på två saker som kan hjälpa vid båda dessa problem - tappade tänder och gula tänder - och enklast blir om vi säger att du bor i Stockholm och har fått ett erbjudande om att ta över ansvaret för en grupp på din arbetsplats.

Lösningen för dina tappade tänder är:

  • Tandimplantat . Finns det möjlighet att operera in tandimplantat snarare än att använda tandproteser så är det att föredra. Ett tandimplantat har nämligen möjligheten att förvandlas till en ordinarie tand. Detta då man fäster titanskruvar i käkbenet som tas upp av kroppen, växer fast och så småningom blir som vanliga tänder. Visst, det kan uppstå komplikationer som gör att ett tandimplantat inte alls fungerar på det sätt man önskar; men under senare år så har väldigt positiva steg tagits och fler patienter - i Stockholm och i övriga landet - har blivit väldigt nöjda med de tandimplantat som opererats fast.

    Nackdelen? Tandimplantat passar inte alla. Det krävs en ordentlig undersökning där man fäster fokus på käkens skick. Exempelvis en rökare kan ha svårt att bedömas som en lämplig kandidat då rökning gör käkbenet svagare. Dessutom så är tandimplantat dyrare än vad tandproteser är.

Lösningen för dig med gula tänder:

  • Tandblekning : En tandblekning idag är säker, den håller länge och den är - även om du besöker en tandläkare - prisvärd. Framförallt så är den tillgänglig. Då du förr fick vänta länge för en tandblekning, som inte alls prioriterades av tandläkare (som estetiska behandlingar sällan gjorde) så kan du idag få en behandling utförd samma dag som du beställer den. och; du bör definitivt välja en tandläkare. Gå inte på alla “blek-tänderna-hemma-med-saker-du -har-i-skafferiet-tips” som florerar. De är inte särskilt effektiva och de riskerar att skada emaljen på dina tänder.
11 Apr 2018

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.