Hur hittar man rätt kontorsgolv?

Funderar ni på att lägga in ett nytt kontorsgolv? Satsa i så fall på ett golv som är skönt att stå på och som även motverkar dammallergi. Här kommer några tips.

Golvet på ett kontor måste tåla en hel del slitage men ska också bidra till en behagligare arbetsmiljö. Idag har vi bland annat insett att det är viktigt med varierad arbetsställning och att man även kan stå och arbeta vid skrivbordet. Men för att skona rygg och knän är det viktigt att man också har ett kontorsgolv som är skönt att gå och stå på.

Ett kontorsgolv får gärna vara mjukt och lite sviktande och både trä och laminat har dessa egenskaper. Men materialen är också lättstädade vilket underlättar och är bra för allergiker. Fast även textila golv kan motverka dammallergi eftersom materialet förhindrar att damm far runt i luften. Textila golv kan också hjälpa till att dämpa ljudvolymen och passar därför extra bra i ett öppet kontorslandskap.

Kontorsgolv av bra kvalitet

Ska man köpa och lägga in ett nytt kontorsgolv ska man vända sig till en golvläggare eller golvföretag som är specialiserade på golv till kontor. Då får man hjälp att hitta det kontorsgolv som passar företaget och verksamheten bäst. Då kontorsgolv finns i många kulörer finns det också möjlighet att hitta ett golv som passar företagets profil.

Då utbudet och priserna på kontorsgolv kan variera mellan olika företag kan det vara bra att ta in offerter från några olika. Men då ett kontorsgolv måste klara en hel del slitage är det viktigt att man också tittat på kvalitet så att kontoret får ett golv med lång livslängd.

10 Aug 2022

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.