Hur viktig är en revisor i företaget?

Som nystartad företagare är det vanligt att man vill klara så mycket som möjligt på egen hand. Men ibland kan man faktiskt tjäna på att ta hjälp av ett riktigt proffs med stor erfarenhetet.

Sen finns det förstås lagar och regler för när man måste ta hjälp av en revisor, exempelvis om man har ett aktiebolag och intäkterna överstiger en viss summa. Det är därför viktigt att ta reda på precis vad som gäller för det specifika företaget, då det annars kan få mindre trevliga konsekvenser. Alla kan givetvis ha en revisor, men i mindre företag kan det vara av andra skäl än rent lagstadgade som man väljer det. En revisor hjälper ju till med så många saker.

En djungel av regler

En stor anledning till att ta hjälp är mängden av regler som finns inom företagande. Där är det lätt för vem som helst att gå vilse i alla paragraferna. Med revisorns hjälp kan du slippa många bekymmer, eftersom det kan vara lätt att begå misstag. Att ta reda på all information är också väldigt tidsödande, och tid är som bekant pengar när man driver företag. Bara att bokföra på rätt sätt, veta hur man ska redovisa olika typer av betalningar, och vikten av att spara alla kvitton. Om man har en affär eller någon annan rörelse med kontanter krävs det då en speciell kassaapparat? Och så har vi numera GDPR som handlar om hur vi arkiverar persondata på rätt sätt.

Vad mera kan revisorn hjälpa till med i det vardagliga arbetet

Som sagt är det en djungel av regler och frågor som en revisor ofta kan svara på utan att ens behöva fundera först. Men det att spara tid genom att ta hjälp är nog en av de allra största fördelarna, eftersom den ekonomiska biten kräver någons uppmärksamhet mer eller mindre varje dag Så att låta en revisor titta över vad du behöver, och anpassa hjälpen därefter, kan göra företagarens liv så mycket lättare. Kanske vill man ha hjälp med allt från daglig bokföring där momsredovisningar och bokföring av kvitton ingår, ända fram till bokslutet och årsredovisningen. Eller så vill man välja ut specifika delar. Tycker man att det är kul med bokföring och har koll på det så kan man alltid använda sin revisor vid frågeställningar och årsredovisning. En person att ha som stöd när det blir för komplicerat, eller när tiden helt enkelt inte räcker till.

25 Mar 2020

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.