Hyra tomt - tips till företag

Svårt att få ihop det med utrymme för alla fordon som används inom er verksamhet? Givet är att exempelvis åkerier och exempelvis bilhandlare brottas med denna ekvation och har svårt att lyckas lösa den. Hur kan man, på ett säkert sätt, få plats med lastbilar och de bilar som ska säljas?

Genom att hyra tomt så kan man skapa detta utrymme - och utan att göra avkall på säkerhet eller komfort. Idag finns det flera aktörer på marknaden som skapat lösningar som täcker alla behov. I exempelvis Stockholm kan man se att företag i en större omfattning har börjat hyra tomt och genom detta också skapat ett enormt mervärde.

Man ska först och främst definiera ordet tomt. Det handlar inte om någon privat tomt som ligger ute i ödemarken. Nej, de vi talar om påminner om gigantiska parkeringsplatser som skapats enkom för detta syfte: man kan se att de är upplysta, att det finns vatten, el och avlopp indragna och att exempelvis snöskottning och snöröjning sker med regelbundenhet.

Utöver detta finns kraftfulla grindar och staket som omgärdar tomten och där exempelvis säkerhetsbolag patrullerar och fungerar som ett tryggt komplement till de kameror och de larm som finns installerade. Detta skapar trygghet och säkerhet för de företag som väljer att hyra tomt av ägaren.

Hyra tomt som bilhandlare

Idag kan man se att exempelvis nämnda bilhandlare använder sig av lösningen. De bilar som kommer in - men som inte riktigt får plats - placeras på den tomt man hyr och sitter i lite av en transit innan de säljs vidare. Detta gör att en bilhandlare hela tiden kan utveckla sin verksamhet och köpa in nya bilar även om man egentligen saknar plats i den ordinarie bilhallen - vilket ofta är mer regel än undantag i den branschen.

Även långväga företag som anlitas för uppdrag i Stockholm har börjat se värdet i att hyra tomt. Man placerar ut byggbaracker för de anställda att bo i under tiden projektet pågår och får genom detta ner boendekostnaderna rejält. Det går att skapa mer utrymme för vilken verksamhet som helst - väljer man en extern lösning och partner så finns det så mycket plats som man behöver.

20 Nov 2022

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.