I det läget är offshore att rekommendera

Ibland kan vissa former av bolag vara bättre än andra. Allt beror på slaget av företag, verksamhet och struktur. Avsikten med företaget kan även variera. Om avsikten med företaget är att till exempel spara pengar kan man välja att etablera företaget utomlands, välja att investera i någon vara där och skatta för vinsten på plats i utlandet. Många som arbetar med export och import kan välja att starta bolaget i en stat med lukrativ off-shore bolag då man inte har verksamheten hemma i Sverige utan den kanske sker enbart på nätet, med import och försäljning i andra delar av världen.

Om inte verksamhet äger rum inom EU, är det vissa fördelar med att starta bolaget utomlands, som till exempel i Dubai. En fördel är det låga skattetrycket, i vissa fall beskattas företaget inte alls. En annan fördel är frånvaron av administrativt krångel och få krav på redovisningar. Läs mer här om hur du startar företag offshore i Dubai på: http://www.offshoredubai.se.

Har du verksamhet i området bör du placera det där

Särskilt fördelaktigt är det om du redan har verksamhet i den delen av världen, eller har ett holdingbolag. Har du ett bolag som har sin verksamhet med utgångspunkt någonstans i Mellanöstern kan det vara bra att ha ett bolag att administrera verksamheten ifrån i Dubai.

Tycker du det är svårt att veta hur du ska göra för att det ska bli så bra som möjligt? Då kan du anlita någon som vet, som vet hur man registrerar bolag i Dubai, som kan ordna styrelse och bolagssäte och som kan ta hand om bokföring, revision och redovisning, som tar hand om i princip allt när det kommer till skatter och företagets kapital.

affärsman

Funderar på avsikten med bolaget först

När man placerar pengar i ett bolag som man registrerar i ett offshore-område, som i Dubai, kanske man ska överväga varför man gör så. Om avsikten enbart är att gömma undan vinst som man annars skulle skatta för hemma i Sverige, är avsikten inte att rekommendera. Bor man och lever man i Sverige, drar man stora fördelar av till exempel gratis sjukvård, gratis skola och tand- och sjukvård för alla barn, gratis mödraskapsvård för alla föräldrar. Och mycket annat som man som boende i Sverige drar enorma fördelar av, men som man kanske sällan tänker på.

Annnat är det om man till exempel har företagsverksamhet i Mellanöstern och behöver förlägga företaget där och betalar skatt i den regionen. Då är det inte någon sak att tänka vidare på. Det viktiga är varför man väljer att starta ett offshorebolag, och att man gör rätt för sig när man drar så pass stora fördelar av att bo i Sverige och kanske har sin familj här.

25 Apr 2018

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.