Inreda kontor ger större respekt

Har du någonsin varit på ett kontor där du känner att, dethär företaget är inte seriöst? Om man någon gång har varit med om en sådan sak, då får man inte något stort förtroende för ett sådant företag. Som kund vågar man inte göra några affärer med sådana affärsmän. Därför är det viktigt hur man inreder sitt kontor. Att man lyckas signalera det som man vill att andra ska uppfatta om det egna kontoret. Här tar vi upp några färger som kan påverka oss på olika sätt. Både de färger som vi har målat väggarna med, liksom möblemanget påverkar oss människor.

En del säger att det mer är nyanserna på färgerna som påverkar oss, än själva färgerna. Tidningen Amelia skriver till exempel om detta och nämner en psykolg vid namn Rikard Küller som menar att färgerna har effekt på oss. Om vi är medvetna om detta kan färgerna påverka oss och vi kan påverka dem omkring oss genom att måla i de färger som vi önskar påverka andra i.

Blått

Den blå färgen påverkar oss på så sätt att vi blir lugna, den påstås kunna lindra spänning och stress. Samtidigt kan den göra så att vi känner oss nedkylda. Vi fryser lättare i ett blått rum, än i ett med gult på väggarna, med rött eller orange på väggarna. Vill man få sömn i ett sovrum är blått en bra färg att måla sovrummet med, däremot lär det inte hända annat i det sovrummet.

Brunt

Brunt påstås vara den färg som kan stimulera de praktiska talangerna som vi eventuellt har. Den sägs göra oss harmoniska och lugna.

Grönt

Grönt sägs också kunna göra oss lugnare. Grönt sägs göra oss lugna och trygga. Grönt sägs ha en läkande effekt och är bra att bära, om man ska på en anställningsintervju, eftersom den lär få oss att tänka på pengar.

Gult

Gult sägs förknippas med optimism, glädje och energi. Den sägs skärpa våra sinnen, minnet och tankeverksamheten. Gult sägs motverka depressioner, sägs det.

Rosa

Denna färg sägs ha en lugnande effekt på oss människor och är bra att motverka depressioner, liksom gult. Rosa används medvetet för att stävja aggressioner och sorg, och sägs kunna hjälpa oss efter sorgen vid en separationer, och ger oss känslor av kärlek och stöd.

Rött

Den röda färgen är kanske den färg som påverkar oss människor mest. Den kan väcka aggressioner, den påverkar vår energi, kan stressa oss, den ökar vårt blodtryck men kan samtidigt ge oss energi. Vill du synas på en fest? Då ska du klä dig i rött. Den väcker sexlusten och skärper uppmärksamheten.

Läs mer här om du vill få en bättre och snyggare kontorsinredning i Stockholm.

4 Jan 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.