Kassasystem hjälper restaurang med bemanning

Som restaurangägare är det inte alltid lätt att planera. Då kan ett smart kassasystem som sparar pengar vara bra för restaurangens besökare och personal.

Det skulle bli fint väder under några dagar och restaurangägaren Eva bestämde sig för att hyra in lite extra personal. Allt för att både gäster och personal skulle kunna bibehålla en lugn miljö där gästerna fick den allra bästa servicen. När allt var klart kände hon sig nöjd och såg fram emot anstormningen.

Dagen kom och alla i personalen var friska och redo att sätta igång. Tiden gick och restaurangen förblev stilla. Inte det att inga kunder kom men det var långt ifrån de mängder hon trott ville sitta ute och njuta av vädret. De inhyrda fick jobba de bokade dagarna men det blev en dyr historia. Då anade inte Eva att ett kassasystem skulle göra all skillnad.

Kassasystem tillåter lägre bemanning i restaurangen

Eva letade med ljus och lykta efter en bra lösning. Det gick inte att ha personal som inget hade att göra och inte heller för lite personal när det var fullt. Problemet var att hon inte var någon sierska och inte kände någon sådan heller, tänkte hon och kunde inte låta bli att skratta åt eländet.

Så fick hon besök av en säljare som arbetade med smarta kassasystem till restaurangen. Ett som hon fastnade för var att gästen själv kunde gå in på en app och beställa maten som sedan serverades av en i personalen. Måltiden avslutades med att de betalar som vanligt. Men oj vilken skillnad det skulle göra att de inte behövde ta upp beställningar.

5 Aug 2023

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.