Kommunikativt ledarskap, vad innebär det?

Genom åren har ledarskap varit ett diskussionsämne som aldrig verkar sina. Hur ska en ledare vara för att få bästa resultat. Är svaret kommunikativt ledarskap? I så fall, vad innebär det?

Kent satt på sitt kontor och funderade frustrerat på hur han skulle få försäljningsavdelningen att fungera. Hans chef på avdelningen var otroligt duktig på att sälja, ändå fungerade det inte. Problemet var hans ledarskap. Den gamla sortens chef som förväntade sig att alla skulle dansa efter hans pipa och inte var intresserad av personal som kom med förslag.

Kents dator var på och en kurs i kommunikativt ledarskap visas på skärmen. Kunde det vara svaret? Vad hade han att förlora.

Kurs i kommunikativt ledarskap

Alla cheferna skulle gå en kurs i kommunikativt ledarskap. En heldagskurs där de skulle få lära sig att kommunicera med sina medarbetare. Låta dem komma till tals och verkligen lyssna. Att leda genom att få gruppen att arbeta mot samma mål. Som ett sammansvetsat team.

Alla var entusiastiska utom försäljningschefen som tyckte att det kändes lite tramsig. Men tävlingsinriktad som han var skulle han ge det en chans. Kanske skulle han kunna visa de andra kontoren runt om i landet att hans team var bäst.

Kent hade gärna sett att han velat gå utbildningen för teamets skull men tänkte att anledningen var bättre än alternativet.

Senare samma år satt Kent framför datorn, denna gången med säljsiffrorna på skärmen. Han log. Aldrig hade han trott att kursen i kommunikativt ledarskap skulle leda till det resultat han nu satt och såg på.

27 Nov 2021

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.