Kontorsstädning bra för arbetslusten

Alla företag som har ett tjänsteföretag med anställd personal vet att det är de anställda som är själva ”guldgruvan” för företaget. Det är personalen som är det viktigaste produkten företaget har att sälja. I sådana fall borde företaget satsa allt de har för att just personalen ska kunna prestera så bra som möjligt. Det är när personalen presterar som företaget kan drivas framåt. Att de ska få en lön för arbetet är mer ä n självklart. Att de ska få tillgång och möjlighet till rekreation är även viktiga delar; fikapauser, möjlighet till en bra matplats, pentry eller kök, och så en bra arbetsmiljö.

Viktigt med en sund arbetsmiljö

Arbetsmiljön kan vara allt från ”högt i tak” när det kommer till att kunna diskutera fritt vad man vill. Att inga frågor ska vara tabubelagda, eller ”sådant diskuterar vi inte här”, är inte något som en personal vill höra på sin arbetsplats. Sådant ger en späd atmosfär där personalen trippar på tårna för att inte råka säga fel saker. Om personalen ska trivas är det viktigt att de kan få vara sig själva, känna frihet att vara och prata om vad de vill.

Viktigt med städade kontor

Den yttre miljön är också viktig. Om personalen ska trivas i sina lokaler, är det viktigt att de har tillgång till ljus, syrerik luft och värme i lagom mängd. Det är svårt för kontorsarbetarna om syret tar slut. Vem har inte varit på ett kontor sena eftermiddagar när solen gassar in genom fönstret? Syret håller på att ta slut och alla som sitter inomhus håller på att somna. Det är viktigt att då kunna öppna fönster och få in syre, utan att de som sitter inne håller på och fryser. Att ha väl städade kontor är också viktigt för trivseln.

Man saknar inget förrän det är borta

Man brukar inte sakna vissa saker, förrän de är borta; så är det med städningen. När städningen fungerar, märker man inte att någon har städat. Det är först när städningen har uteblivit som man märker vad städningen betyder. Man tänker kanske inte på att soporna töms varje dag, eller att det är rent på golvet förrän det någon gång är ostädat. Tänk om sopgubbarna helt enkelt lät bli att hämta soporna. Det skulle bli rena rama kaoset utan deras sophämtning. Så är det med den viktiga städningen. Ett smutsigt kontor bidrar snabbt till dålig stämning, allergier som frodas och smutsiga ytor kan lättare leda till att personalen smittar varandra när det är förkylningar som härjar.

Se till att få välstädat kontor!

Ett väl städat kontor gör så att alla trivs bättre och arbetar bättre. Är företaget i Stockholm är det inte svårt att hitta kontorsstädning som gör skillnad för företaget. Men var hittar man ett företag som kan komma och städa ens kontor? Känner man inte till något på rak arm, kan man alltid googla kontorsstädning Stockholm, eller byta ut Stockholm med den ort där man bor. Då bör flera bra förslag komma upp. Efter det är det bara att kolla upp företaget, som man är intresserad av. Har de en bra ekonomi? Har de bra referenser? Begär offert och välj det bästa företaget. Läs mer här om ett företag som gör kontorsstädning i Stockholm på: http://www.kontorsstädarnaistockholm.se.

3 Apr 2018

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.