Kontorsstädning gör Uppsalalivet enklare

Lägga ner tid på sådant som inte genererar pengar är företagarens mardröm. Så istället för att städa kontoret, hyr en firma som gör kontorsstädning i Uppsala.

Sedan starten för Annes bokföringsbyrå hade de anställda och hon själv turats om att städa. I början var det en nödvändighet för att kunna behålla de anställda. Nu hade de gjort det så länge att det var bara när det kom någon ny som de tänkte på saken. Men oftast var tanken att nu behövde de inte städa lika ofta.

Efter senaste årsredovisningen insåg Anne att de hade klarat sin budget med råge och hon funderade på vad hon kunde göra för sina anställda. Hon ville visa sin uppskattning för det jobb de gjorde. Efter att ha funderat visste hon den perfekta överraskningen – hon skulle ta hjälp av en städfirma.

Kontorsstädning, riktigt bra personalvård

Personalen hade städat kontoret i Uppsala efter stängning vilket innebar att den som hade det på sitt schema fick gå hem senare. Men nu skulle det bli ändring. En tidig morgon innan personalen kom på plats hade en städfirma varit inne och gjort ett prov på kontorsstädning. Anne var mycket nöjd och bokade in dem att komma flera gånger i veckan.

Till eftermiddagskaffet hade Anne varit och inhandlat några tårtor som hon förklarade var för allas fantastiska engagemang i jobbet. När alla tagit en bit reste hon sig upp och alla tystnade. Hon berättade om städfirman hon hyrt in och glädjen som visade sig kunde man nästan ta på. Nu skulle ingen av dem behöva städa kontoret igen.

21 Jul 2022

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.