Långsiktigt samarbete med din redovisningsbyrå

Ser man till ett klassiskt fel som många mindre företagare gör så handlar det om att man underskattar den tid som allt runt omkring verksamheten tar. Det vill säga – man inser inte hur mycket pappersarbete som krävs i form av löpande bokföring, löneutbetalningar till sig själv och eventuella anställda, redovisning av moms och skatt, bokslut och årsredovisning och deklaration.

Kort sagt – att driva ett företag handlar om mer än att bara utföra den gebit sär man specialiserat sig och det är också tyvärr detta som gör att väldigt många nystartade företag efter något år går omkull – trots att de i själva verket haft en väldigt bra idé, utfört fina jobb samt haft en tjänst som många använt sig av. Som företagare så måste man svälja en del av sin stolthet och lägga sitt fokus på det man klarar av. Är man målare i Malmö så är det primärt också det som man ska sköta om, man ska inte lägga sin kraft på de detaljer gällande pappersarbete vi nämnde ovan.

Hur gör man då för att slippa det och kunna fokusera fullt ut på att utveckla sitt eget företag utan några distraktioner i form av bokföring och fakturor? Jo, man anlitar en redovisningsbyrå. Genom att anlita en redovisningsbyrå så skaffar man sig exakt den kunskap och trygghet som man behöver och som därmed ger tid till den huvudsakliga sysslan och området där man specialiserat sig.

Om man som företagare är osäker kring hur man sköter ekonomi, bokföring, löneutbetalningar och sin deklaration så måste man söka den professionella hjälp som finns på marknaden. Detta även om man bortser från att hjälpen från en redovisningsbyrå innebär mer tid – ser man till konsekvenserna av att fuska – medvetet eller ej – med sin bokföring så kan det innebära dryga böter och till och med fängelse. Det är helt enkelt inte värt att chansa.

En mindre byrå är billigare

Många tror att kostnaden för en redovisningsbyrå är hög och att man av den anledningen väljer bort denna tjänst och hjälp; något som är fel. Det finns – som i alla andra branscher och områden – en väldigt varierande prisskala och här kan man således hitta en väldigt dyr redovisningsbyrå likväl som man kan hitta en billig sådan.

Pris åsido dock – vi tycker att man ska fokusera på en annan sak i valet av redovisningsbyrå och detta i form av att skapa ett samarbete som sträcker sig över en längre tid. Det är nämligen så att din firma förmodligen kommer att ha både bra år och även mindre lönsamma sådan – att då ha en samarbetspartner som följt dig och din verksamhet över en längre tid är en väldig trygghet.

Ofta så kan man också som en mindre firma med fördel välja en redovisningsbyrå som är av samma storlek; de brukar vara billigare och ändå ha kompetensen som krävs för att bistå och sköta allting som rör pappersarbetet.

13 Oct 2017

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.