Löneadministratör i Stockholm | Stor fördel för litet företag

För en mindre firma med några få anställda finns det många fördelar, inte minst i Stockholm, med att anlita en extern löneadministratör.

Att ta hand om ekonomin kan vara betungande för den som driver en mindre firma. Medan stora företag i de flesta fall har de ekonomiska muskler som krävs för att själva kunna anställa personal, är det för mindre firmor oftast den som driver firman som också tar hand om ekonomin. Och det kan ta tid, för man ska dels ta hand om att upprätta offerter, fakturera, bokföra och ta hand om lönehanteringen.

Att ta hand om lönerna själv kan vara vanskligt, särskilt om ekonomi inte är det man är bäst på. Blir det fel i något fall är det lätt att det uppstår en konflikt med den anställde som berörs, något som kan skapa stora problem i de fall man verkligen har hittat någon som hjälper företaget att växa och bli konkurrenskraftiga. Dessutom tar lönehantering tid och kräver att man både kollar och dubbelkollar alla uppgifter innan man kan vara säker på att man gjort rätt.

Två stressade företagare i Stockholm

Stressigt för företagare i Stockholm

Att driva ett företag i Stockholm kommer med sina alldeles egna utmaningar. Konkurrensen är större och tempot högre. Som företagare förväntas du leverera din produkt eller din tjänst på utsatt tid, vilket för det mesta är väldigt snabbt. Av de tusentals företag som varje år registreras hos Skatteverket är det många som inte överlever ens det första året.

Att bedriva sin kärnverksamhet är med andra ord arbete nog för en nybliven företagare, och att ovanpå detta ta hand om ekonomin kan göra vem som helst utbränd. Med stressen ökar också risken för att begå misstag med lönerna eller med bokföringen, vilket skapar stora problem i det långa loppet. Därför är det bästa, för ett företag i Stockholm som inte kan ha egna ekonomiansvariga, att ta hjälp med lönerna av en extern löneadministratör.

Vad gör en löneadministratör?

En löneadministratör är helt enkelt en firma som tar emot information från dig om de anställda och hanterar allt kring deras löner, det vill säga skatter, arbetsgivaravgifter, semesterersättning, avdrag för sjukfrånvaro och så vidare. De kan även ta hand om sjukanmälan och annan frånvaro direkt, även om det är vanligare att detta sköts inom företaget med tanke på verksamhetsplaneringen.

Med en löneadministratör kan du koncentrera dig på att driva ditt företag, och kanske lyckas du tillsammans med dina anställda ta företaget till en nivå där du har råd att anlita en egen ekonomiansvarig!

23 Nov 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.