När du behöver du hjälp med löpande bokföring

För mindre företag kan det vara svårt att hinna med den löpande bokföringen. Det är ett tidskrävande och kräver kunskaper i bokföring, skatteregler, moms och annat. Har man inte gjort det tidigare kan det vara övermäktigt. Det är många krångliga skatteregler och annat man måste hålla reda på för att man inte ska få problem. Det är många företag som drabbas av problem med inkasso och skattesmällar när de har slarvats med ekonomin. Det rekommenderas att ta hjälp med den löpande bokföringen av ett bokföringsbyrå när man inte har tid eller kunskapen att göra det själva.

Professionell hjälp med bokföringen

Det finns många företag som har specialiserat sig på konsulttjänster inom ekonomiområdet och kan skräddarsy sina tjänster för att det ska täcka olika företags behov. De har spetskompetensen att utföra en mängd olika tjänster så du och företaget kan fokusera på kärnverksamheten.

Dessa företag är mycket engagerande och tar sig ann andra företags bokföring på samma sätt som det vore deras eget. Det går att få hjälp vid speciella tillfällen vid till exempel deklaration eller bokslut, eller så kan man få hjälp med den löpande bokföringen. Du bestämmer!

Olika tjänster man kan få hjälp med

Ekonomisk administration - Här får man hjälp med dagligt papperarbete, kvittohantering, fakturahantering, bokföring, redovisning och lönehantering med mera. 

Moms- och skattedeklarationer - När man behöver hjälp med löpande bokföring på firman kan det skötas på på plats eller digitalt. Konsulten arbetar effektivt över internet så länge denne har tillgång till verifikat, transaktioner, löneunderlag med mera. Sedan får man enkelt ekonomirapporter, redovisningar via mailet eller ett ekonomisystem. Man får hjälp med att skicka korrekta moms- och arbetsgivardeklarationer till skatteverket. 

Bokslut och deklaration - Det går också att få hjälp med årsredovisningar och andra bokslut. Det enda du behöver göra är att godkänna så skickas det till revisor och bolagsverket.

Lönehantering - Löner och lönehantering kan vara mycket tidskrävande varje månad och det är mycket smidigt att få hjälp med det kontinuerligt. När man tar hjälp med löneadmin behöver man bara se till att konsulten har alla underlag (lön, frånvaro och semester) för korrekt lönehantering. Sedan betalas löner ut med en lönespec. Vi årets slut skickas kontrolluppgifterna ut utan att du behöver göra något alls.

Fakturering - Det är ett ständigt återkommande problem att hålla koll på fakturerana på företaget. Det kan man med fördel få hjälp med.

Ekonomisk rådgivning - När du behöver råd gällande företagets ekonomi är det mycket tryggt att ha en expert att fråga. Det kan göra att företaget vänder en dålig trend eller ökar vinsten. 

14 Aug 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.