Nya skyltar öppnar nya möjligheter

Hur ser ert företag på de fria möjligheter till marknadsföring som finns? Med ordet fria menar vi att man har en möjlighet att fånga kunder genom att låta dem se att man finns. Det handlar alltså inte om reklam på tv, radiojinglar eller om att lägga banners på olika sidor på internet. Den marknadsföring vi talar om innebär istället att du som företagare får en kund att lägga märke till ditt företag, lägga in ert namn i bakhuvudet och därefter - då denne kanske är i behov av tjänster inom er sfär - återkopplar då han/hon minns ert namn.

Det här är något som många företag i större städer skulle vinna mycket på och därför kan vi säga att du driver en firma som ligger i Stockholm - där konkurrensen är som allra störst - och att dessa tips kan ge er en bättre lönsamhet.

Tips för enklare marknadsföring

Vi tänkte samla några enkla tankar om hur ditt företag kan synas utan att det kostar er för mycket pengar. Har ni sett filmen Inception så kan ni dra liknelser mellan den filmen och den typ av marknadsföring som vi här ska tipsa om. På det stora hela så handlar det om att så ett frö i någons hjärna och därefter vänta till detta frö står i full blomning.

  • Skyltar: Vad är det som lockar in en kund från gatan i Stockholm? primärt så handlar det om skyltar som dels visar vilka man är och som dels också måste sticka ut. Helt lätt är det inte. Skyltar i Stockholm kräver ofta bygglov och måste anpassas mot byggnader, området och mot fasadens övriga estetik. Skyltar måste alltid underordnas arkitektoniska detaljer. Här kan du med fördel ta hjälp med att ta fram en skylt som passar er - både gällande logotyp, utseende, storlek och färg. Skyltar - rätt placerade och rätt designade - gör skillnad, tro inget annat.
  • Logga på bilen En beprövad typ av marknadsföring - och förmodligen den mest effektiva. Sätt så kallade stripes på bilarna som ni har i er företag och ni får dagligen den reklam ni vill. Tänk dock på att ni är synliga dygnet runt. En felparkering, en usel omkörning eller ett förhastat filbyte - allt registreras hos potentiella kunder. Därför kan den här typen av marknadsföring även vara stjälpande.
  • Kläder, detaljer och sponsring : Att köpa in några snygga pikétröjor, trycka er logga på dessa - stilrent och diskret - för att sedan dela ut dem bland vänner, kunder, släkt och leverantörer är ett smart sätt att visa framfötterna. Att agera sponsor till något idrottslag likaså. Det behöver inte vara Djurgårdens hockeylag - det kan vara dotterns handbollslag, grannpojkens lag i innebandy eller dina kompisars lag i korpen (mot att de även spelar under företagets namn). En annan bra typ av marknadsföring sitter mer i detaljerna. Tryck upp muggar, pennor och golfbollar och dela ut dessa på samma sätt som de pikétröjor vi nämnde ovan.
13 Apr 2018

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.