Öka trivseln på jobbet

Vi känner alla ibland att lite variation kan vara bra. Några enkla grejer som kan förbättra stämningen och prestationen från dina anställda och medarbetare är arbetsmiljön. En god arbetsmiljö är viktigt för hälsan och det är bevisat att om de anställda mår bra så presterar de bättre på jobbet, men det var ju ingen nyhet. Det finns flera sätt att öka trivseln, minska stressen och höja arbetsmiljön på företag.

Det första man ska ha i åtanke är att möblera efter ändamål. Om ett företag sitter med ett öppet kontorslandskap utan ljudisolerande textilier så kan vissa kollegor lätt bli störda av de andra, allt från knapptryck på tangenter till telefonsamtal flera gånger i timmen. Investera i ljudisolerande tygväggar för att dämpa ljudet. När kollegorna blir störda så presterar de mycket sämre och tappar koncentrationen snabbare än nödvändigt.

Att göra ett “tyst” rum kan vara lösningen för de som vill jobba ifred och hålla koncentrationen på topp. Har ni inte tillräckligt med skrivbord och liknande för att dina anställda och medarbetare ska kunna byta plats så föreslås det att köpa in mer kontorsmöbler och möblera det tysta rummet. Investeringen av nya kontorsmöbler kommer vara värd det när dina kollegor och anställda kan prestera bättre och hålla koncentrationen längre.

Nästa steg för att öka välbehaget på jobbet är att inreda med växter och tavlor. Inget är så oinspirerande som vita tomma väggar. Att dessutom inreda med växter är viktigt för den bästa tänkbara arbetsmiljön. De flesta av dina kollegor kommer uppskatta det gröna och de flesta av oss gillar faktiskt naturen. Växterna ger oss dessutom syre och när vi andas in det så gör det i sin  tur att vi orkar hålla koncentrationen längre.

Förutom att det ser fint ut av växter och vi får extra syre till hjärnan så börjar anställda att uppskatta sin hälsa och arbetsmiljö mer, dessutom så ger närheten till naturen oss en positiv sving i vårt egna immunförsvar och möjligheten att själva styra våra tankar istället för att sväva iväg när koncentrationen försvinner.

Mot slutet så ska det poängteras hur viktigt det är att få in dagsljus i lokalen. Antingen genom stora fönster, alternativt ljusa väggar som kan reflektera det ljus som kommer in. Dock behöver inte väggarna vara vita, utan de finns även andra färger som påverkar oss bra.

Till sist, bra kontorsmöbler är jätteviktigt. Ena dagen vill en kollega stå upp, en annan dag vill samma kollega sitta ner. Höj- och sänkbara skrivbord, sköna kontorsstolar och ett välplanerat område för pärmar, papper och allt annat som ska finnas nära till hands för den anställde.

Läs mer om kontorsmöbler: www.kontorsmöblerstockholm.se.

 

5 Apr 2017

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.