Om man behöver ett bra försvar

Att bli misstänkt för ett brott, kan faktiskt hända vem som helst. Särskilt om man är den aktiva typen. Det kan räcka med att man råkar befinna sig på fel plats vid helt fel tidpunkt – och vem har inte råkat ut för det? Är man ung (och dum) och plötsligt råkar in i fel umgänge, kan man hamna i situationer som man inte kan förutse på förhand. Vem som helst kan råka ut för ett sammanhang där man egentligen inte ska vara i. Man behöver inte vara brottslig för det, även om man behandlas som om man vore det. Särskilt om man råkar ha fått i sig alkohol, som gravt gör att man tappar sina hämningar, blir mer aggressiv än vad man egentligen är. 

Ett möjligt scenario

Säg att du är ute på krogen en härlig kväll. Det börjar helt oskyldigt och du förväntar dig att det blir en riktig kanonkväll. Sedan fortsätter kvällen på olika dansställen, och utan att du riktigt har fattat det har du hamnat på en krog med människor som ger sig på en. du försvarar dig, och plötsligt är slagsmålet i full fart, och då har någon ringt polisen. Råkar du då bli gripen av polisen, som helt felaktigt missbedömer situationen och behandlar dig som om du är lika skyldig till något brott som alla andra i samma situation, kan du behöva ett riktigt bra försvar. Vad gör du då? Jo du ringer den bästa försvarsadvokaten i Stockholm.

Det gör en försvarsadvokat

Varför det är viktigt med en försvarsadvokat är därför att en advokat är den som kan juridiken och förstår hela processen från det att man har blivit gripen av polisen, satt i häktet och tiden fram till ett eventuellt åtal. Under hela den processen, behöver man någon som talar om för både åklagare och domare, på vilket sätt du är oskyldig. De känner ju inte dig. En försvarsadvokat har som uppgift att lära känna dig, och berättar för åklagare och domare på vilket sätt du är helt oskyldig, din fläckfria bakgrund och varför de ska släppa dig. En försvarsadvokat kan dessutom coacha dig genom hela processeb. Som privatperson kan man inte spelet som det faktiskt handlar om, i en häktningsförhandling, under polisens förundersökning och om det skulle leda till ett åtal. Då är det så viktigt vad man säger, vilka saker som man betonar och vilka bevis som man kan visa på att man är oskyldig.

25 Apr 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.