Organisationer som hjälper dig att starta företag i Stockholm

Ska du starta ett företag i Stockholm? Oavsett om det så är inom IT, kontorsstäd i Stockholm  eller livsmedel finns det organisationer som kan hjälpa dig. Att det går bra för ditt företag ligger givetvis i kommunens och allmännyttans bästa. Kanske skapar du jobb och ger samhället en välbehövlig service? 

Att kommuner satsar på att hjälpa småföretagare är alltså inget konstigt. De allra flesta har ett tätt samarbete med det lokala näringslivet för att ställa upp på det sätt man kan. Ett sätt som man hjälper småföretagare är genom att ge bidrag och stöd till diverse organisationer som kan hjälpa till. Men vilka är egentligen dessa organisationer? Och vad gör de?

Start-up Stockholm

Årligen är det 4.000 personer som söker rådgivning hos den här organisationen. Av dessa är det 2.600 som startar ett företag. Efter fem år är det 1.400 av dessa som fortfarande driver ett ”livskraftigt” företag (omsättning över 0,6 miljoner kronor årligen). Start-up Stockholm har ett fokus mot att hjälpa personer med innovationer. Vill man tillhandahålla en mer klassisk tjänst, som kontorsstäd till exempel, kan man säkerligen få rådgivning. Samtidigt finns det kanske andra organisationer som passar bättre. 

Coompanion

Coompanion finns i 25 olika områden i Sverige, och då bland annat i Stockholm. Det man gör är att hjälpa personer att komma igång med så kallat kooperativt företagande. Kooperativt företagande innebär att man driver ett företag tillsammans, vilket kan göras i flertalet olika bolagsformer. Det vanligaste är att man startar en ekonomisk förening, som är välanpassat för ett demokratriskt ägande. Du som vill starta en firma som sysslar med exempelvis kontorsstäd i Stockholm kan säkerligen få mycket hjälp härifrån. 

Stockholm Innovationsstipendium

Det här är just det, ett stipendium, snarare än en renodlad organisation dit man kan gå för att få råd och stöd (som de två som nämns ovan). Precis som namnet avslöjar är det här ett stipendium som skall uppmuntra innovation och nytänkande. Det är Stockholm stads officiella stipendium och har delats ut sedan mitten av 80-talet. 

Almi Företagspartner

Almi Företagspartner ägs av staten och finns i många regioner runt om i landet. Det man gör är att hjälpa mindre företag med finansiering, råd och stöd. De håller dessutom i olika seminarier dit man kan gå för att lära sig och för att träffa andra verksamma inom samma bransch. Inom ramen för verksamheten finns också IFS Rådgivning som är en del av bolaget. De vänder sig främst mot entreprenörer med utländsk bakgrund som har startat, eller som är på väg att starta, ett företag.  Alltså – oavsett om du har teknisk innovation, vill tillhandahålla kontorsstäd i Stockholm eller ska starta en mataffär finns det stöd att få. 

24 Aug 2018

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.