Porttelefon för besökarna till ert företag

Har man ett företag med många besökare är en porttelefon ett smidigt sätt för dem att anmäla sin ankomst. Porttelefonen håller också obehöriga utanför.

Driver ni ett företag med många besökare såsom kunder och samarbetspartners har ni säkert redan ett system för dem att kunna anmäla sin ankomst. Bemannade receptioner där en receptionist kan skriva in i datorn att besökaren anlänt är vanligt på många företag.

Att ständigt behöva avvara en anställd för att sitta i receptionen är dock inte så kostnadseffektivt. Det ökar också risken för att obehöriga ska kunna smita in under de stunder när receptionisten inte är där. För att effektivisera och optimera kan man istället låta installera en porttelefon för företag.

Porttelefon för att anmäla ankomst och hålla obehöriga utanför företaget

Med en porttelefon kan man ordna så att den ringer upp specifikt den person som besökaren ska möta, så att denna kan låsa upp porten. Man behöver alltså inte nödvändigtvis ha en receptionist som mellanhand när besökare anländer.

Med en porttelefon minskar man också risken för att obehöriga ska kunna komma in i fastigheten, vilket är extra viktigt om man vill hålla på säkerhet och sekretess i företaget. Har ni besvärats tidigare av obehöriga besökare kanske ni vill öka på säkerheten ytterligare med en kamera för att på förhand kontrollera att personen som står utanför porten verkligen är rätt person.

När man installerar porttelefonen kan man även, för besökarnas skull, ordna med smarta displayer för att de lättare ska kunna veta vart de ska ringa med porttelefonen.

30 Mar 2022

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.