Rätt redovisning ger rätt beslutsunderlag

Alla företag, och organisationer behöver ha kontrollen över flödet av företagets resurser som både kommer in och som flödar ut. Ska man sedan fatta rätt beslut är det viktigt att ha tillgång till rätt siffror. Tror man att man har mer resurser än vad man har, kan man köpa för mycket. Har man inte till gång till vilka kostnader som skenar iväg, blir det så gott som omöjligt att strypa kostnader som är för höga.

Det kan vara svårt att växa

Ibland kan det hända när man växer mycket snabbt under en kort tid, att växer för fort. Att växa som företag är inte något enkelt som bara sker av sig självt. Det innebär att man behöver ha leveransvägar och kanaler på rätta ställen. Kanske man plötsligt har ett stort behov av att anställa mer personal.

Att växa med en större personal, kan i det längre loppet plötsligt höja utgifterna; det är inte billigt att anställa personal i Sverige. Även om det finns arbete, kan de positiva effekterna av de många fler i personalstyrkan, vänta i flera år. Då kan man behöva antingen att ta ett lån i företaget eller externa finansiärer som ser potentialen i ett växande företag.

Skaffa dig kompetens som du saknar

Om du inte redan nu har personal som kan hålla i finanserna åt företaget och som har kontrollen över var, hur och när de olika resurserna flödar in eller ut ur företaget, bör du skaffa dig den tjänsten. Om det är dyrt att anställa någon sådan person som kan hålla i ekonomin och som kan redovisningsteknik, kan man köpa in de tjänsterna av en extern byrå som sköter det åt företaget. På så sätt behöver man inte anställa ekonomer och betala arbetsgivaravgifter, i stället bokförs kostnaden för inköp av tjänster som en utgift som företaget behöver göra för den dagliga verksamheten.

Så hittar du en kompetent redovisningsbyrå

Söker du en "redovisningsbyrå i Stockholm" får du över 1.700 träffar på Google. Så många byråer aviserar på sin hemsida att de arbetar med redovisningar i Stockholm, vilka av alla dessa är någon redovisningsbyrå som är värd att satsa på? Välj en redovisningsbyrå som är erfaren och som kan alla de aspekter som krävs för att kunna arbeta med redovisningar i Stockholm. Välj också någon som har möjligheten att ge råd och stöd för de beslut som du som företagare bör fatta när det kommer till att kunna utveckla företaget eller expandera. 

4 Feb 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.