Satsa på catering till kickoffen i Stockholm

Att vara en god ledare innebär ju en mängd saker. Organisationsförmåga, att kunna delegera rätt jobb till rätt person, att ha ett rättvisetänk, att kunna stå upp för sina val och fullfölja dem, att kunna vara ödmjuk vid rätt tillfällen – ja, listan kan göras hur lång som helst. Få skulle väl kanske säga att de har en chef som lever upp till alla dessa ädla mål, men många chefer gör så gott de kan, vilket i många fall kan vara gott nog.

Att chefen ska vara snäll och bjussig är det väl egentligen ingen som förväntar sig, men en personalgrupp vill ändå då och då känna sig uppmärksammad och kanske till och med en smula bortskämd, hur proffsig och självgående den än är. Som chef har du ett gyllene tillfälle att visa din personalgrupp uppskattning vid den årliga kickoffen efter sommaren.

Skapa förtroende och sammanhållning

En kickoff ska vara lite av ett äventyr och inte bara en trött återsamling efter semestern. Sanningen är ju att efter sommaren kommer de flesta anställda, och säkert också du själv, tillbaka till arbetsplatsen som vilsna höns som i stort sett glömt vad de jobbar med. Efter fyra eller fem veckors ledighet är det svårt att förklara för sig själv varför man egentligen jobbar över huvud taget. Det är då du som chef måste kliva in och återupprätta gnistan, sammanhållningen och arbetsmoralen som du vet finns där inne någonstans.

Att resa iväg tillsammans är en utmärkt idé, om budgeten tillåter. Många personalgrupper väljer att ta en tripp till Stockholm, ha en liten konferens, kanske en femkamp på Gröna Lund och sedan avsluta med en riktig fest i en hyrd lokal. Det blir som ett litet äventyr som garanterat svetsar ihop gruppen. De anställda har tid att landa i jobbet tillsammans och du får en chans att umgås med dem och känna dem på pulsen.

Hyr en bra festlokal

Det finns gott om fina festlokaler i Stockholm. Münchenbryggeriet, Haga Forum och Operaterassen är några kända exempel men lokaler finns i alla storlekar över hela stan. Här finns möjlighet att både ha konferens och att sedan inta en festmiddag med catering. Många cateringfirmor i Stockholm specialiserar sig på festmat till större sällskap och kan leverera och hämta mat långt in på småtimmarna. Till festlokalerna hör oftast även en scen med tillhörande ljudsystem, vilket gör det enkelt att hyra in ett band, en DJ eller varför inte en ståuppkomiker?

Fördelar med catering

Att hyra catering gör festen smidig och lyxig. Det går bra att beställa välkomponerade menyer med tre rätter, men du kan också satsa på att beställa in en smarrig buffé. Matens levereras av proffsig serveringspersonal som även kan stanna kvar som kypare eller barpersonal. När maten kommer är den nylagad och varm och upplagd på serveringsfat. Tallrikar, glas, bestick och alla andra tillbehör tillhandahålls också av cateringfirman. Allt ni behöver göra är att sätta er ner och njuta. Vi kan rekommendera Cicada.

Glada dagar i Stockholm

Vår vackra huvudstad visar upp sig från sin allra bästa sida i sensommardagarna efter semestern. Det är fortfarande varmt och stan är full av nöjen. Efter en lyckad fest med catering och underhållning kan du och personalgruppen dansa vidare i Stockholmsnatten och känna hur arbetsglädjen och sammanhållningen är tillbaka. En produktiv höst väntar.

28 Jan 2020

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.