Skicka chefer på kurs i arbetsrätt

Att vara chef innebär så mycket mer än att delegera arbetsuppgifter och ta hand om scheman och annat pappersarbete. En chef behöver ha kunskap om arbetsrätt och den kan man få genom att gå kurs.

Lena hade gått från att arbeta på golvet till att nu ha fått en chefstjänst. Hon var stolt över vad hon åstadkommit på så kort tid. Men efter bara några månader på nya jobbet insåg hon att det fanns kunskapsluckor som behövde fyllas i för att hon skulle klara av att parera bland alla regler och lagar.

Hon hade flera gånger hört de anställda säga att de skulle prata med den fackliga representanten på företaget när det blev oenigheter. Då hon inte gjorde något halvdant hade hon själv snabbt kontaktat densamme och på så vis lärt och löst problemen.

Kurs i arbetsrätt förenklade jobbet

Nu kände hon att det var dags och bad om ett möte hos sin chef. Där lade hon fram önskemålet att hon skulle få gå en kurs i arbetsrätt, något som skulle förhindra att hon trampade i klaveret hela tiden. Hon ville att de som jobbade under henne skulle ha det bra och kunna lita på att hon hade koll.

Hennes förfrågan gick igenom och hon anmäldes till nästa kurs. Där skulle hon få lära sig vad som fick frågas om i en anställningsintervju, hur man betedde sig i en situation där en anställd inte skötte sig på jobbet mm. Äntligen skulle hon få mera koll och förhoppningsvis uppfattas som kompetent av de anställda.

15 Dec 2021

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.