Släpp ansvaret för datorn

Alla kan inte vara dataexperter, och den äldre generationen har så många andra kunskaper som är mycket viktiga för företaget. Anlita experthjälp med all er IT, det underlättar för alla.

Att det hänger sig i datorn kan bero på många olika faktorer. Systemet kanske är överlastat. Får man inte upp en sökt hemsida, kan det vara fel på själva sidan. Det företag man söker på har kanske fått uppkopplingsproblem eller gjort något fel. Det är bäst att avvakta. Kanske har du också haft en frustrerad chef som skäller när någon sida inte kommer upp på direkten eller när en uppgift dröjer? Om ingen på firman har tillräckliga datakunskaper, leder det till dålig stämning och frustration. Det är ju någon annan kompetens som de har blivit anställda för. Datorer kan experter sköta.

Snålheten kan bedra visheten

Ett gammalt ordspråk säger att snålheten bedrar visheten. Alla känner vi kanske någon som letar efter en tioöring i bokföringen. Det ska stämma, och det får ta vilken tid det vill, för tioöringen måste fram. Inga differenser tolereras. Det är dumt att vara för stelbent och rigid, för det är både smidigare och billigare att boka en tioöring mot ett konto för öresavrundning. Om nu chefen inte kan datorer, borde han lämna över ansvaret till någon som kan sköta det rationellt och på ett riktigt sätt. En konsult är inte fel, för de har specialistkunskaper, och det jobb som ska göras blir bättre och går snabbare. I långa loppet tjänar man på att ha ett väl fungerande system, och då är det bra att ha ett serviceavtal med en datafirma.

Lugnare för personalen

Man får inte glömma att personalen ofta utgör ett minimum av anställda, och när någon blir sjuk eller har semester, måste de andra täcka upp. Annars blir jobbet liggande. Det är ett stort ansvar att ha hand om bokföringen med alla datum som ska passas, och även lönerna, skatterna och momsen, som inte får hänga upp sig alls. Chefen visar omtanke om sin personal genom att tillhandahålla fungerande system och reservfunktioner, så att de viktigaste sakerna alltid fungerar. Eftersom den tekniska utvecklingen går så snabbt, är det bra om man har kontakt med en bra IT-firma som hjälper till och styr upp allt. Det kan gälla allt från backup till hemsidesfunktioner, fildelning eller installationer av komplicerad utrustning. Det är lugnare för personalen om de har ett telefonnummer att ringa när det behövs.

1 Jul 2020

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.