Snygga och stiliga kontor för bra personal

Den som leder ett företag vet att alla delar i företaget bör fungera, helst utan gnissel. På det sättet fungera de flesta maskiner – utan gnissel. På våra moderna arbetsplatser arbetar så gott som samtliga med datorns hjälp. De fungerar utan gnissel – för det mesta. Det är ju så att både maskiner och datorer behöver underhåll för att fungera utan problem. Har man däremot ett företag som består av tjänster, som man säljer, och därför har anställd personal som utför dessa tjänster, då är det på ett annat sätt.

Människan är än så länge överlägsen datorerna

De flesta människor har andra krav och behov än vad en maskin eller dator har. Vi arbetar ju på helt andra sätt, än bara för 100 år sedan. Vi är ju helt beroende av datorer. Våra datorer gör så mycket arbete som vi själva utförde, för 100 år sedan. När man har med människor att göra är det helt andra behov av "underhåll" än vad maskiner och datorer har. Maskinerna har inget behov av fritid, av semester, av pauser, de behöver inte föda barn, ta hand om dem, hämta och lämna på dagis och skola. Och så vidare. Människor har det. Den som är orolig över att datorerna ska ta över människans roll i samhället behöver inte vara orolig – än så länge. Än så länge är människans intelligens bra mycket mer överlägsen. Hur det blir i framtiden är svårare att sia om.

Vad är det för behov som människan har som inte datorer och maskiner har? Förutom behovet av vila, är det mycket viktigt att ha en bra arbetsmiljö. på företag kan arbetsmiljön vara A och O för om människorna ska fungera som man önskar. 

Bra belysning och balans mellan ljus och mörker

Alla som arbetar, oavsett vad man arbetar med, behöver en bra balans mellan ljus och mörker. Belysningen bör inte vara för mörk, så att man inte ser vad det är man håller på med. Den bör heller inte vara för ljus så att man blir bländad. Lagom är, som bekant, bäst.

Fina skrivbord och ergonomiska skrivbordsstolar

För datorn behvöer man ett skrivbord och för att kunna skriva på den. I övrigt behöver man sällan ett skrivbord till ngåot annat. Kanske kunna ställa kaffekoppen på den, eller andra saker.

Bra möjlighet att kunna äta och dricka

Alla behöver någonstans som man kan inta det man behöver äta, och dricka. Då behöver man ett kök, eller pentry, samt matsalsbord och stolar. De flesta vill ju kunna äta och dricka på sin arbetaplats.

Städat och rena kontor

Man behöver ha en städad och ren kontorsmiljö. Man bör inte ha skräp och papper som ligger och skräpar varken på golvet eller på andra ställen på en arbetsplats. Antingen måste man ha personalen att själva städa, eller så måste man anlita kontorsstädare som gör jobbet. Här kan du läsa mer om hur du kan anlita ett företag för kontorsstädning i Göteborg.

26 Oct 2018

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.