Solceller företag - värt att investera i?

Vi lever i en tid där många upplever att vi hålls gisslan i frågan om klimatet. Vi vill göra skillnad, men det handlar samtidigt om politiska beslut som sker ovanför våra huvuden. Många vill bidra och dra sitt strå till stacken för att få en bättre värld genom att minska sina avtryck.

Att investera i solceller är ett av de bästa sätten som gemene man kan bidra till detta - och faktum är att även företag kan göra exakt samma sak. Solceller till företag har redan nu börjar bli populärt och inte mycket tyder på att detta kommer att avta. Det är snarare tvärtom.

Frågar man folk på gatan om vilken investering de helst skulle vilja ta till sin villa så väljer de flesta faktiskt solceller. Vilket säger en hel del om dels det vi ovan gick igenom - gällande miljö och klimat - men även en del om vilken investering det handlar om. Solceller idag är prisvärda. Priserna har droppat med närmare 80% sedan de första solpanelerna presenterades på marknaden - och samtidigt har också effekten blivit bättre.

Fördelar med solceller till företag

Genom solceller kan man som villaägare bli en egenproducent av el och därigenom också spara väldigt mycket pengar på en årlig basis. Det är intressant redan nu, men med stigande elpriser så blir det än mer intressant. Att man dessutom inte sällan producerar ett överskott av el är en annan positiv faktor. Detta då den el som inte används kan säljas vidare. Man kan således tjäna pengar på sina solceller.

Detta är det som tilltalar många av de företag som valt att investera i solceller. Man kan ha flera fastigheter och man kan ha exempelvis en produktion som kräver mycket el - vilket leder till höga kostnader. Dessa kostnader kan man - på samma sätt som för privatpersoner - komma att sänka radikalt genom att investera i solceller och därigenom också börja producera egen el. Samma sak gäller för övrigt för ett eventuellt överskott: det går att sälja vidare.

Rätt planering och installation av solceller till företag

Den här frågan torde egentligen vara av intresse för alla företag som äger sina egna fastigheter. Och, den borde vara lika intressant för BRF:er och fastighetsägare. Solceller är framtiden och framtiden är redan här. Det viktigaste att tänka på handlar om att anlita rätt företag för både planering och för installationen som krävs.

För att solceller ska ge rätt effekt så krävs det exempelvis att placeringen är korrekt. Ett stort tak är naturligtvis också viktigt - men långt ifrån så avgörande som många tror. Har man en stor tomt så kan solceller fungera på ett mer än tillfredsställande sätt.

Solceller kan göra en enorm skillnad även för företag. Man producerar egen el, man tjänar pengar, man gör miljön en tjänst och dessutom skapar man en positiv bild av sig själva utåt. Man går, helt enkelt, i bräschen för en bättre värld.

30 Nov 2021

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.