Spelar utseendet någon roll i ledarskapet?
Det finns många som vill göra gällande att vissa personer föds till ledare. Det är en sanning med ganska stor modifikation. Vissa föds med bättre egenskaper att leda, men som med allt annat så handlar det om träning, utbildning och vidare förkovring innan man har skaffat dig de egenskaper som krävs - givet område, naturligtvis. Det som skiljer en bra ledare mot en sämre handlar sällan om röstläge eller en förmåga att fatta snabba beslut. Skillnaden ligger ofta i utbildning inom ledarskap.
Utseendet då? Många vill göra gällande att detta är en avgörande fråga. Visst, det spelar - tyvärr - en roll i hur man ser ut. Inte direkt sett till att man måste vara snygg, men mer åt att man ska klä sig korrekt, ha god hygien och vara sund sett till kroppsformen. En överviktig person har svårare att vinna förtroende än en vältränad. Speciellt om det gäller kvinnor. Tyvärr, ska vi återigen tillägga. I övrigt så spelar faktiskt utseendet en mindre roll än vad många tror. Är man hel, ren och klädd för situationen så klarar man sig.
Hårtransplantation kan göra skillnad
Däremot finns en annan aspekt att ta hänsyn till gällande utseendet kontra ledarskap. Hur du som ledare upplever dig själv avspeglas i hur pass mycket förtroende du får. Ingen lyssnar på en person som utstrålar osäkerhet och dåligt självförtroende och det är något som väl hör ihop med det egna utseendet. Vi ger ett exempel där vi säger att du som manlig chef börjat tappa håret. Det är något av ett dråpslag för dig som person.
Du är van vid att ha en hårman att dra händerna genom, du gillar att fixa till din frisyr och du upplever att den ger dig pondus och självförtroende. Att då se olika fläckar på hjässan där håret inte längre växer skapar en stress och ett dåligt självförtroende. Detta i sin tur märks i din yrkesroll och du upplever att de anställda inte längre lyssnar på sig. Inte för att du tappat ditt hår - för att du som person blir stressad, introvert och inte längre kan fokusera på arbetet.
Stressen kring håravfallet gör dig till en sämre chef. Vårt råd? Genomför en hårtransplantation med den så kallade FUE- metoden.
Håret ger dig styrkan åter
Styrkan kanske inte sitter i håret, men mycket av det egna självförtroendet gör det. Att som man tappa hår eller se hur vikarna drar sig tillbaka kan leda till att man inte längre kan fokusera på andra saker - jobb, fritid, vänner. Allt fokus läggs på att dölja sin flintskallighet.
En hårtransplantation idag ger bättre resultat än gårdagens metoder. Den metod vi nämnde ovan - FUE - är ett bra exempel på detta. Med denna typ av hårtransplantation - som är möjlig att göra i exempelvis Stockholm - så tar kirurgen hårsäckar en- och en från ett hårrikt område (nacken) och flyttar dessa till det drabbade området. Det talande är att det inte behöver handla om hjässan. En hårsäck kan förflyttas från exempelvis ryggen till huvudet också; något som möjliggör ett större ingrepp.
En annan fördel med denna metod är att man som patient slipper ärr och vanprydande sår. Dessutom så slipper du blödningar under tiden då själva ingreppet äger rum. Det enda som kan synas - och kännas - är lite svullnad.
Full effekt då? Ja, det kan du nästan räkna med. Skulle det vara så att du inte är nöjd med din hårtransplantation så erbjuds garanti. Men, du får räkna med att det tar lite tid innan håret börjar växa och fullt ut har rotat sig. Man säger att en hårtransplantation med FUE-metoden tar ungefär ett år innan full effekt är synlig. Det är det värt att vänta på.
Nyfiken på hårtransplantation. Läs mer på https://www.hårtransplantation.net om hur det görs med dagens moderna metoder.
Andra inlägg
- Stockholm och revisionsbyråer som ryggrad för ekonomihantering
- Chefsrekrytering för föränderliga tider
- Betydelsen av genomtänkt chefsrekrytering i Stockholm
- Moderna kassasystem effektiviserar verksamheter i Stockholm
- Redovisningsbyrå i Eskilstuna – ordning och reda
- Rusta och matcha i Göteborg ger jobb
- Snygga skyltar i Göteborg - En guide för besökare
- Helt rätt dekor finns att få
- Varför du ska göra en HLR-Utbildning i Stockholm
- Kassasystem hjälper restaurang med bemanning