Tips för att hitta jobb

Att söka arbete kan ibland kännas lite tradigt. Kanske har du sökt flera jobb om dagen, men blir aldrig kallad till intervju? Om det händer är sannolikheten stor att någonting i ditt CV och personliga brev inte stämmer, att du söker mycket eftertraktade positioner utan rätt erfarenhet och meriter – eller att det bara är ytterst hård konkurrens om jobben du söker.

Som tur är finns det alltid saker man kan göra för att öka sina chanser att få ett jobb man tycker om, även om det innebär att man kanske måste söka sig utanför det område man tänkt från början. Det kan också innebära att man får ut- eller fortbilda sig för att möta arbetsgivarnas efterfrågan på kompetens.

Gå genom ett bemanningsföretag

Många som har haft svårt att hitta jobb har fått det genom ett bemanningsföretag. Bemanningsföretag har särskilt hjälp grupper på arbetsmarknaden som har det svårt i högre grad, till exempel nyanlända, ungdomar i allmänhet och i vissa fall även äldre personer.

Det finns både för- och nackdelar med att gå genom ett bemanningsföretag för att hitta jobb. En av nackdelarna är givetvis att du sällan får lika hög lön som någon på företaget som är anställd av företaget direkt. Bemanningsföretaget behöver tjäna pengar någonstans och ibland går det i slutändan utöver lönen du får. För dig som vill anställa personal så rekommenderar vi www.bemanningsföretagstockholm.biz.

Flytta på dig

Det här kan kännas som en sista utväg, men ibland kan det vara nödvändigt för att flytta på sig för att hitta det jobb man vill ha. Många från mindre städer väljer till exempel att flytta till Stockholm eller Göteborg där det helt enkelt finns fler jobb att välja mellan. Särskilt utmärker sig Stockholm för den med högre utbildning eller som vill jobba inom IT. Här finns många internationella företag som ständigt söker kompetens att anställa.

 Vill man inte flytta till Stockholm, Göteborg eller annan lite större stad kan man behöva bredda sig lite. Givetvis är inte allt svart eller vitt, och det kan räcka att söka sig till grannstaden istället för att flytta till en storstad så som exempelvis Stockholm.

Ut- eller fortbilda dig

Det finns mängder av yrkesutbildningar idag som leder till jobb direkt efter examen. Ofta handlar det om hantverkaryrken och andra områden där det råder stor brist på folk. Att i allmänhet söka sig till yrken där det råder brist på kompetens är kanske det bästa man kan göra om man vill hitta jobb snabbt.

Dessa typer av jobb brukar ofta vara hyfsat välbetalda, men kan anses slitiga. Att det anses slitigt att jobba med kan vara en anledning till att det råder brist på arbetskraft. Samtidigt finns dessa typer av utbildningar inom till exempel IT, som inte alls anses särskilt fysiskt ansträngande att jobba med.

23 Jun 2017

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.