Trygghet med företagsmäklare i Stockholm

När är det bäst att sälja ett företag? Hur kan man vara säker på att få ut rätt pris? Det och många fler frågor kan en företagsmäklare hjälpa till med om man vill sälja sitt företag i Stockholm.

Anders hade tagit över sin pappas transportföretag och jobbat med det i många år. För ett år sedan hade han känt att han var klar med den delen av sitt liv och ville göra något nytt. Anders kontaktade en företagsmäklare i Stockholm för att få tips och råd.

Det visade sig vara det bästa han gjort. Några av råden han fick var att ta tid på sig och göra sig mentalt redo. Ett företag, särskilt när det var ett familjeägt, kunde vara känslomässigt svårt att sälja. Ett annat påpekande var att eftersom firman gått lite knackigt sista åren var säljläget inte det bästa.

Företagsmäklare i Stockholm hade rätt

Redan då hade Anders börjat förbereda det han kunde inför försäljningen. Det fanns en del papper som måste ordnas. Kundlistor, bokföring, inventarieförteckningar – listan var lång. Det kändes skönt att inte ha bråttom samtidigt som han jobbade på att förbättra företagets ekonomi.

Så kom den dagen då firman gick med bra vinst och det var dags. Alla papper var klara och mäklaren han talat med från början hade varit med hela tiden. Denne hade koll på allt och det kändes tryggt. En intressent hade dykt upp och nu bestämt sig. Papperen skrivits på. Anders kände en viss sorg, men samtidigt var det som en stor börda lättat från hans axlar. Läs mer om företagsmäklare på den här hemsidan: företagsmäklarestockholm.net

 

 

25 Jan 2022

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.