Våga visa vem ni är med ert visitkort men gå inte vilse i designhysterin

Vill ni ge ett gott intryck? Få kontakt och bli ihågkomna? Visitkort delas ofta ut vid de tillfällen då man inte hinner prata. Man kan beställa proffsiga och snygga visitkort i Stockholm.

Visitkort kan vara en viktig del i ens marknadsföring om man är företagare. Men även privatpersoner slänger sig med visitkort. Det är därför bra att fundera över meningen med visitkortet och vem man vänder sig till innan man låter dem tryckas. Annars kan det vara lätt att gå loss med favoritfärg och för en själv vackra logotyper. Det kan vara rätt, men kanske inte alltid. Ska trycksaken användas i marknadsföring är det viktigt att den motsvarar det intryck som man vill ge.

En man i kostym visar upp sin visitkort

Det finns en tanke med att ett företag har en grafisk profil

Texten på kortet måste vara tydlig och läsbar och storleken funktionell. Inte för litet då det lätt försvinner i mängden men ej heller för stort. Det är bra om visitkortet passar i samma fack som de övriga. Anledningen till att de flesta företag har en grafisk profil och använder sig av den i alla sammanhang är att den ger igenkänning. Med hjälp av visuella markörer kan kunderna blixtsnabbt avkoda vem som är avsändaren och istället fokusera på budskapet. Att låta visitkortet ha samma känsla som hemsidan gör det lättare för människor att veta att de hittat rätt. Men man får och bör också försöka visa lite av sin personlighet som företagare. Detta kan framförallt löna sig om man är egenföretagare. Vi människor reagerar oerhört positiv på mänsklighet. Till skillnad från affärsfloskler är det något vi kan knyta an och relatera till. Så det kan var en god idé att förse sitt visitkort med en personlig logotyp som symboliserar en som person. Att våga sticka ut lite.

Välj ett tryckeri som kan köra alla slags trycksaker till företaget

När man vänder sig till ett tryckeri ska man höra sig för vilka andra möjligheter de har. Kan de också trycka exempelvis brevpapper, kuvert, foldrar osv. med samma profil som man vill ha på visitkortet? Detta kan var bra om man nu vill hålla fast vid företagets profil och slippa gå till andra tryckerier. Då kommer helhetsintrycket som man vill förmedla med sina trycksaker att bestå. Det finns till exempel flera tryckerier som gör visitkort i Stockholm och som kan erbjuda flera andra tryckeriprodukter under samma tak.

29 Feb 2020

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.