Viktigt för företagsledare att ta hand om sin hy

Se på din hy - andra gör det! Det kan låta jobbigt att tänka på sin hud när man har massor av tunga ledarskapsfrågor att ta tag i. Men faktum är att ditt ansikte är en viktig symbol för firman, ett varumärke i sig.  Din personal läser medvetet och omedvetet av dig genom olika ansiktsuttryck hela tiden. Klart att du ska ge ett så bra uttryck som möjligt!

I dag är det vanligare att göra ingrepp som plastkirurgi. Men det kan kännas väl drastiskt. Man ska inte behöva ändra sitt utseende bara för att man leder ett företag. Däremot kan det vara klokt att förbättra det som redan är bra. Till att börja med kan du som känner att du vill förbättra din hy gå till en hudterapeut och fråga om råd. Det finns sedan flera bra produkter att välja bland för att behandla huden. Vilken produkt du ska välja hänger förstås ihop med på vilket sätt du vill förbättra din hy.

Om du är ovan att använda ansiktskrämer, peeling och serum kan du kanske känna ett visst motstånd. Och den viktigaste frågan av allt - fungerar de verkligen? En helt befogad fråga eftersom fina ansiktskrämer kostar en hel del. Det kan då vara skönt att få veta att det i dag finns produkter på marknaden som har vetenskaplig bakgrund. Ett välkänt exempel är Dermaceutic som hudterapueter rekommendrar till sina patienter i dag.

Vad behöver huden?

Det beror förstås på vad du har för grundläge att utgå från. Har du normal, fet eller torr hud? Det är inte alltid så lätt att veta så därför kan det vara klokt att börja med att rådgöra med en hudterapeut. På apotek och skönhetsbutiker kan personal också guida dig, du kan alltid prova dig försiktigt fram.

För kvinnor finns sedan länge en uppsjö av produkter som ska hjälpa det naturliga skönheten på traven. Till att börja med är det bra att ha en bra dagkräm som ger huden lagom mycket fukt under dagens make up. Nattetid är det bra att ha en lugnande nattkräm som hjälper huden att återhämta sig ordentligt.

Rengöring är mycket viktigt för huden, därför är det bra att ha produkter som hjälper till att ta bort smink och rengöra huden grundligt. Till det kan man köra en skonsam peeling då och då. En del tycker också det är skönt med krämer särskilt anpassade för den tunna huden kring ögonen. I dag har många kvinnor serum för att återfukta huden - produkter av hög kvalitet som Dermaceutic kan hjälpa till att bromsa åldrandet av huden.

För män finns i dag en lång rad produkter att välja bland. Det är viktigt att ta hand om huden vare sig du har skägg eller inte. Det finns i dag fina rakprodukter som skonsamt vårdar huden samtidigt som du avlägsnar skäggväxten. Efteråt kan det var på sin plats att använda ett lugnande balsam i ansiktet. Det finns också en rad krämer som hjälper den maskulina huden att stramas upp och framhäva lystern.

5 Mar 2017

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.