Viktigt med bra kontorsbelysning i Stockholm

En bra arbetsmiljö på kontoret i Stockholm är A och O för att personalen ska må bra. Förutom bra ergonomiska möbler är det viktigt med bra kontorsbelysning.

Kontoret hade utsikt mot en annan byggnad och det kom sällan in sol genom fönstren. Det var visserligen bra för dem som satt vid datorerna plus att det inte blev så varmt inomhus. Men det innebar att den sidan alltid låg i skugga, något som gav dåligt ljus inne i lokalerna.

Den skumma lokalen som endast lystes upp av enstaka lampor var något som alla blivit vana vid. Efter ett tag var det flera i personalen som började klaga på ont i huvudet. Chefen oroade sig för att de kanske hade problem med mögel, men bestämde sig ändå för att be ett företag komma och se över belysningen.

Kontorsbelysning för stor skillnad

Dagen då företagets belysning skulle ses över var grå och trist vilket var perfekt för ändamålet. När representanten från elfirman kom blev denne visad runt och ville sedan ha tid på egen hand för att ta in och fundera på vad som skulle passa på just den här arbetsplatsen. Att det var dålig belysning hade han redan konstaterat.

När representanten, som var proffs på kontorsbelysning i Stockholm, hade sett sig om lämnade han kontoret med löfte om att skicka ett förslag och en offert. Dagen efter kom förslaget. Det handlade om att sätta upp punktbelysning vid varje skrivbord för optimalt ljus. Belysning i taket kunde vara större lampor som kunde ändras från behaglig allmänbelysning till städbelysning.

10 Aug 2022

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.