Viktigt med rena kontor

Du kanske har hört uttrycket "som du är klädd blir du hädd"? Det är gamla ord och ett gammalt uttryck för att den yttre bilden av dig gör att du blir behandlad efter det intryck som ditt yttre ger andra. På samma sätt kan man säga att det är med ditt företag. Den yta som du kan visa upp för kunder och för förhoppningsvis blivande kunderna är det som du visar på hemsidan, på din loggo och på ditt kontor. När dina kunder kommer till ditt kontor, dömer de dig och ditt företag efter hur det ser ut på kontoret. Har du då ett fult och smutsigt kontor dömer de dig efter det. Och tvärtom; har du ett fint och städat kontor ger det ett mycket bra intryck på dina kunder. Man tänker sig gärna att det företag som kan uppvisa ett städat kontor har antagligen en städad ekonomi. Har man rena ytor, visar man på att man är noggrann som företagsledare och som företagare. Det ger ett bättre intryck än om man har det smutsigt och ostädat.

Fördelar med ett rent och städat kontor

Det finns flera fördelar med att ha ett rent och städat kontor. Det handlar inte bara om hur kunderna uppfattar företaget. Även för personalens skull är det så mycket bättre med ett rent och städat kontor.

1. Ett städat kontor är mer hygieniskt. Det innebär att personalen inte blir lika sjuk som annars. Har man en ohygienisk arbetsplats, där bakterier frodas och damm samlas, då blir man mycket lättare sjuk. Och är personalen sjuk blir produktiviteten lidande. Sjuk personal inenbär alltid uteblivna intäkter för företaget. Och tvärtom; en produktiv personal innebär alltid mer pengar till företaget. Därför bör företaget alltid satsa på sin kontorsstädning så att personalen kan fortsätta vara frisk och hälsosam.

2. Ett städat och rent kontor blir en bättre arbetsmiljö för alla i företaget. Arbetsmiljöverket säger att alla arbetsplatser ska vara hygieniska, ha tillräcklig ventilering, ljus och ha en ergonomisk arbetsplats. Ett rent och städat kontor innebär en bättre arbetsmiljö för alla. Och har man en bra arbetsmiljö så trivs man bättre med sitt arbete. Har man en bra arbetsmiljö så arbetar man bättre. Skulle det ligga damma på golvet och en massa smuts och odör i köket vill man inte finnas på en sådan plats, och de flesta som arbetar heltid, tillbringar ju nästan halva livstiden på jobbet. Läs mer här om hur du kan skaffa en kontorsstädning i Stockholm.

kontor

6 Sep 2019

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.