Vilka är dina behov av transporter?

Behöver du en bil för firman där du kan transportera dina verktyg, flyttkartonger eller varor? Här är några viktiga punkter för dig att tänka på innan du köper eller hyr en transportbil.

Har du startat firma eller kanske utökat? Då behöver somliga ett kontor, eller ett större kontor med plats för fler. Andra behöver en större och bättre bil. Om du kör godstransporter finns det många alternativ. Här är några fakta om det vi kallar pick up, lätt lastbil eller skåpbil, alltså ett fordon som i huvudsak fraktar saker och inte människor. En lätt lastbil har högst 3,5 ton som totalvikt och får köra den hastighet som anges på vägen. Tyngre lastbilar har restriktioner för hastigheten, 80 kilometer/timme på väg och 90 kilometer/timme på motortrafikled eller motorväg. Lätt lastbil får köras av den som har B-körkort.

Hur mycket plats är lagom?

En viktig standard för ytan och kapaciteten i bilen är att räkna i antal europall, en sådan har måtten 120 x 80 centimeter. De har traditionellt tillverkats i trä, men finns också i plast. På pallarna lastas olika typer av gods, som inte kan staplas på varandra, i motsats till flyttkartonger. Pallarna är lätta att lyfta ut med en gaffeltruck och kan lagas och återanvändas. Om du väljer att hyra, istället för att köpa, transportbil kan du vara mer flexibel med storleken och använda bilen till det du behöver, under den period du behöver. Sträckorna på dina transporter är naturligtvis också viktiga. Det går att mer eller mindre skräddarsy utifrån dina prioriteringar.

Värdera bilen - ditt arbetsredskap

Några punkter du alltid ska ägna uppmärksamhet är andrahandsvärdet, i de fall du väljer att köpa bilen. Det är ofta viktigare för ekonomin än bränsleförbrukningen över bilens livstid. Se till att det inte är för långt till verkstaden, det stjäl tid. Kolla även hur täta serviceintervall som kan komma att krävas. För många är den bästa lösningen att köpa en mindre bil, och hyra större vid behov. Ditt val av fordon är också ett statement. Om du gör reklam för din firma utanpå fordonet, tänk på vad det signalerar. Om en miljöbil eller elbil attraherar din kundkrets är den kanske värd sitt pris? Provkör din bil innan beslut, en full respektive tom bil kan ge helt olika körupplevelser. Skänk också en tanke till skåpinredningen. Att det är enkelt att hitta verktyg eller varuprover när du öppnar bakluckan sparar både tid och irritation. Vi rekommenderar denna webbsida: https://www.köpatransportbil.se

17 Apr 2020

Välkommen

Här kan du läsa om ledarskap, vad som krävs för att bli en bra ledare och hur du kan förbättra resultatet genom teambuilding.